Surf n Turf med Pasta Gremolata…

När vi var i Miami i Mars åt jag en vansinnigt god Surf´n Turf så det blev kvällens sommarmat fast i en annan tappning. 😛 Rätten är en mix av kött och skaldjur, oftast med hummer men den serveras även med kräftor eller räkor. Ikväll valde jag att laga den med scampi som jag hade i frysen. Som tillbehör kokade jag papardelle pasta som jag vände i en härlig egengjort gremolata, spetsad med lite chili.

Härlig sommarmat

Detta är riktig sommarmat för mig och den är dessutom superenkel att laga om man har ont om tid. Till detta drack vi ett gott torrt vitt vin och njöt av den sköna sommarkvällen på altanen. Jag har Surf n Turf på min meny som jag serverar på mina kockuppdrag fast en lite mer rustik variant. Som sagt, rätten går att variera ganska mycket. Då serverar jag den med min grönpepparsås till köttet och brynt smör till hummern. Nästan oslagbart! 🙂 Läs mer hur du kan hyra mig som kock för en kväll här. 🙂

Recept

Ingredienser till 2 personer

 • 300 g Oxfilé
 • 10 st scampi
 • Gremolata
 • 1 ”plastbubbla” Persilja
 • 1 solo viltlök
 • 1/2 dl olivolja
 • zest från 1 citron
 • 1 tsk citronsaft
 • Sambal Oelek efter smak (för hettans skull)
 • salt
 • peppar
 • honung
 • Tillbehör
 • Vitlöksbröd
 • riven Parmesanost

Gör så här

 1. Grilla köttet på grill eller i ett grilljärn till önskad stekgrad.
 2. Stek scampin i smör ca 30 sek på varje sida.
 3. Mixa allt till Gremolatan i matberedare eller med stavmixer.
 4. Koka pastan och vänd ner i Gremolatan.
 5. Servera direkt.

Fler av mina pastarecept hittar ni här!

Surfnturf1-1 Surfnturf3-1

 

 

 

 

 

Tags

Lämna ett svar

Your email address will not be published.