Potatissallad med Stekt Lax…

Denna helgen avlöser kockuppdragen varandra. Igår kockade jag för 12 killar på en svensexa i Sandbro vilket var himla kul. 🙂 De blev supernöjda med maten de valt och ingen blir ju gladare än jag när jag går därifrån med stående ovationer. Idag har jag ett specialuppdrag eftersom det är söndag och på söndagar brukar jag normalt inte boka in jobb. Men eftersom jag är hemma och ledig så antog jag uppdraget och ska snart bege mig till Virestad där 50-års festen håller till.

Sommarmat

Men innan dess ska jag bjuda på en gott sommarrecept på en fräsch sallad. Igår fick vi ju faktiskt lite sommarvärme och kunde njuta i solen några timmar och vad är då godare en potatissallad med stekt lax? Jag äter jättemycket sallad denna tiden på året och tycker det är gott att variera proteinet till salladen och denna gången föll valet på lax. 😛

Recept

Ingredienser till 4 portioner

 • 400 g färsk laxfilé med skinn
 • 1 huvud Romansallad
 • 1 dl Hackad salladslök
 • Kokt delikatesspotatis (10-15 små potatisar)
 • dill
 • Dressing
 • 1 msk vit balsamvinäger
 • 2 tsk dijonsenap
 • saft från 1/2 lime
 • skal från 1 lime
 • 1,5 dl rapsolja
 • Salt

Gör så här

 1. Dela potatisen och koka 10 minuter i saltat vatten. Häll av vattnet och låt potatisen svalna.
 2. Stek laxen i rikligt med smör med skinnet neråt och stek ca 3 minuter.
 3. Vänd laxen och stek hastigt på andra sidan och vänd den sedan igen.
 4. Garnera laxen med hackad sill.
 5. Lägg ett lock över pannan och låt laxen vila medan du gör klart salladen.
 6. Skölj och skär salladen.
 7. Blanda med salladslök och potatisen.
 8. Blanda allt till dressingen utom oljan.
 9. Tillsätt oljan i en fin stråle medan du vispar så att att dressingen får en krämig konsistens. Smaka av med ev salt.
 10. Häll dressingen över salladen och blanda väl.
 11. Servera med den smörsteka laxen.

Fler av mina goda sallader hittar du recept på här!

Potatissalladlax1-1

 

 

 

 

Tags

Lämna ett svar

Your email address will not be published.