Torskrygg med Brynt Smör…

För några helger sedan kom min gamla barndomsbästis hem på besök. 🙂 Vi har alltid jättemycket att prata om när vi träffas och vi blev sittandes hemma hela kvällen medan vi åt och drack gott. Vi har massor av minnen ihop så det blev både skratt och tårar. Då hon är väldigt duktig på vin och dessutom har jobbar på systemet fick hon välja vin till maten. 🙂 Tidigare den veckan hade jag ett kockuppdrag där jag lagade denna rätten så jag kände för en repris då det är en helt underbar rätt som dessutom är lätt att göra. Torskrygg när den är som bäst. Rena smaker och inga krusiduller. Inspirationen har jag fått från Restaurang Aptit i Växjö. 🙂 Vi drack ett gott torrt vitt vin som passade mycket bra till. Är du en riktig vinälskare och är villig att lägga en slant på bättre viner ska du kolla in denna länk på Naturviner som dessutom är hälsosammare vin.

Ingredienser till 2 personer

  • 400 g färsk torskrygg med skinn
  • smör
  • Tillbehör
  • Färska räkor
  • Smörstekta champinjoner med dill
  • 200 g brynt smör
  • Stekt dillsvängd delikatesspotatis
  • Grillad sparris

Dela potatisen och koka i saltat vatten i 10 minuter. Ånga av den och låt svalna något. Värm upp olivolja och smör i wokpanna. Stek potatisen ca 10 minuter och rör om då och då så den får fin färg. Tillsätt hackad dill och salt. Skala räkorna. Skär svampen och stek den i smör tills den svettats ur. Smaka av med lite salt och tillsätt hackad dill. Grilla sparrisen i ett grilljärn tills den fått färg och bra konsistens. Värm en panna med mycket smör. Lägg fisken med skinnet neråt och stek hårt ca 3 minuter tills skinnet fått fin färg. Vänd fisken och stek 1 minut på andra sidan. Ställ av pannan och täck fisken med ett lock. Låt stå och eftersteka under lock i 5 minuter. Smält smör och låt det brynas sakta utan att brännas. Blanda räkorna med den stekta svampen och tillsätt hackad dill. Smaka av med lite salt. Servera och njut!

Torskryggmedbryntsmör1-1 Torskryggmedbryntsmör2-1

 

 

 

Tags

1 kommentar

  • Jag tackar ödmjukast! 🙂 Ingen är gladare än jag att ni blev nöjda med maten. På återseende hoppas jag! Mvh Lina 🙂

Lämna ett svar

Your email address will not be published.