Key Lime Pie…

Key Lime Pie – Den ultimata sommar desserten 🙂 Jag har alltid lime hemma och det är en av mina favoritsmaker och speciellt i desserter, sen älskar jag ju paj som alla redan kanske vet. Det bästa hade ju varit om man fick sitta och äta denna underbara paj i Key West, Florida, där den har sitt ursprung och som dessutom är mitt favoritställe att resa till och där vi har varit många gånger de senaste 5 åren.

Syrligt är gott

Limefrukten som odlas i Florida Keys är liten till storleken, lite taggig och gul till färgen. De är något surare men mer aromatiska och har ett tunnare skal än de vi är vana vid. Servera pajen kall med grädde eller ät den som den är. Receptet hittade jag på köket.se

Recept

Ingredienser till 1 normalstor paj   Tid: ca 40 min

  • Pajskal
  • 200 g digestivekex
  • 150 g smör
  • Fyllning
  • 400 g sötad kondenserad mjölk
  • 5 äggulor
  • 5 limefrukter, både skal och saft
  1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft.
  2. Smält smöret.
  3. Krossa kexen, enklast i en matberedare.
  4. Blanda smör och kex.
  5. Tryck ut krosset i en pajform och förgrädda 8 minuter i mitten av ugnen.
  6. Blanda mjölk, äggulor och lime i en bunke och låt stå. Om man vill kan man sila smeten för att få bort limeskalet men jag låter det vara kvar för att få en intensivare smak.
  7. Fyll pajskalet med blandningen och grädda ytterligare 15 minuter.
  8. Ställ in i kylen och servera kall med en god kopp kaffe. Toppas gärna med vispad grädde, jordgubbar eller hallon.

Fler av mina goda dessert recept hittar du här!

Keylimepie1-1 Keylimepie2-1

Tags

Lämna ett svar

Your email address will not be published.