Wrap med Lax och Citrus…

Nu är det redan 3 v sedan Sweden Rock och även Midsommar har passerat. Ännu känner vi ingen sommarvärme men jag hoppas innerligt att den kommer snart. Ska dock jobba 3 v till så det gör inget om det är lite dåligt men värmen får gärna komma. Nog om vädret! 😉 Efter Sweden Rock fick jag med mig en hel låda med lime som blev över i VIP-köket. Av dem har jag båda bakat Key Lime Pie (recept kommer snart) och haft som smaksättare i lite olika rätter jag gjort. Lime går alltid åt i mitt kök och det är en av mina favoritsmaker. 😛 Ikväll sken faktiskt solen och då kändes det ok att laga en lite somrigare rätt. Det var mannen som kom med förslaget på att laga Wraps fyllda med kött och sallad. Men i stället för kött blev det färsk lax som jag halstrade och till det en härligt grön romansallad med grillad sparris, pinjenötter, salladslök som jag smaksatte med en len citrusdressing. Av detta blev det helt enkelt en Lax Wrap. 🙂

Ingredienser till 2 personer

 • 400 g laxfile
 • salt
 • peppar
 • Sallad
 • 1 huvud romansallad
 • 1 knippe sparris (topparna)
 • 2 msk rostade pinjenötter
 • 1 dl finhackad salladslök
 • Dressing
 • Olivolja
 • skal och saft från 1 lime
 • skal från 1/2 citron
 • salt
 • peppar
 • honung
 • Tillbehör
 • Knaperstekt bacon
 • Tortilla wraps
 • Riven parmesanost

Blanda allt till dressingen och låt stå. Smaka av så du får en bra balans mellan sött, salt och syra. Skär salladen fint, löken likaså. Grilla sparrisen på ett grilljärn tills den fått lite färg och har ett bra tuggmotstånd. Rosta pinjenötterna i en torr panna. Se upp så de inte bränns för då blir det en bitter smak på dem. Stek laxen i olja några minuter på varje sida. Lägg ett lock över pannan och låt stå och eftersteka nån minut. Stek baconet knaprigt och lägg på en pappersbit så fettet avlägsnas. Blanda salladen med dressing som fått stå och dra till sig. Fyll en tortillawrap med salld, laxbitar och toppa med bacon och riven parmesanost. Beautiful som Jamie Oliver brukar säga 🙂

Laxwrap1-1 Laxwrap2-1

 

 

Tags

Lämna ett svar

Your email address will not be published.