Kycklingpaj med Sparris och Chevre…

Nu är det allt för lång tid sedan jag la ut ett nytt recept på bloggen. Och ännu längre sedan är det jag lagade paj som jag tycker hör sommaren till. 😛 Tyvärr lyser ju sommarvärmen med sin frånvaro men jag hoppas den kommer snart och stannar för gått.

Kylskåpsrenset blev en kycklingpaj

Ikväll blev det lite kylskåps rens och jag hittade de perfekta ingredienserna till pajen. Paj är den perfekta sommarmaten och jag älskar paj i alla dess former. Idag lagade jag en helt ny variant av kycklingpaj på kycklinglårfilén jag hade i kylen. Jag fyllde upp skalet med chevre -och parmesan vilket gjorde den syrlig och salt. Sen trycker man ut lite honung på toppen när man serverar den så gifter sig precis allt i munnen. 🙂 Mums!

Recept

Ingredienser till 1 normalstor paj

 • Pajdeg
 • 2,5 dl specialvetemjöl
 • 100 g smör
 • 1 ägg
 • Fyllning
 • 400 g kycklinglårfilé
 • salt
 • peppar
 • vitlökspeppar
 • smör
 • 1 knippe sparris (topparna)
 • 150 g chevre utan mögel
 • 2 dl grovt riven parmesanost
 • Äggstanning
 • 1,5 dl mjölk
 • 1,5 dl grädde
 • 3 ägg
 • salt
 • peppar
 • Tillbehör
 • Flytande honung

Gör så här

 1. Sätt ugnen på 200 grader varmluft.
 2. Mixa allt till pajdegen, enklast i en matberedare.
 3. Förgrädda pajskalet 10 minuter.
 4. Skär kycklingen i mindre bitar.
 5. Salta och peppra och bryn den runt om i smör.
 6. Lägg kycklingen i botten av pajskalet.
 7. Smula över chevre osten.
 8. Lägg sparrisen över kycklingen och toppa med parmesanosten.
 9. Blanda äggstanningen och häll över i pajen.
 10. Grädda 25 minuter eller tills pajen stannat och fått fin färg.
 11. Låt svalna och servera med flytande honung.

Kycklingpaj2-1 Kycklingpaj3-1

 

 

 

Tags

Lämna ett svar

Your email address will not be published.