Oxkindbolognese med Spaghetti…

I fredags hade jag åter igen ett kockuppdrag och då för 8 tjejer på en möhippa. De valde Oxkind till huvudrätt, vilket verkar vara en av favoriterna på min meny just nu då flera har valt den. Oxkind tillhör en av mina egna favoriter och det går så smidigt att laga när man har en tryckkokare. En av mina bästa redskap i köket kan jag säga och köttet blir både mört och smakrikt.

Förädla dina rester

Av resterna som blev över lagade jag en Oxkindbolognese som vi åt i helgen. Eftersom köttet redan var tillagat behövde jag bara svänga ihop en god tomatsås som jag blandade ner köttet i. Det blev fantastiskt gott eftersom oxkinden är så mör och fin. En riktigt lyxig pastarätt kan jag säga. Mums! 😛

Recept

Ingredienser till 4 portioner   Tid. ca 40 min (förutsatt att du har köttet klart)

 • 600 g rödvinsbräserad oxkind (se recept)
 • 1 gul lök
 • 1 solo vitlök
 • 200 g parmaskinka i tärningar (funkar bra med rökt sidfläsk oxå)
 • 1 burk Muttii krossade tomater
 • 1 dl vatten
 • 1 msk balsamvinäger
 • salt
 • peppar
 • smör
 • Tillbehör
 • Spagetta
 • Parmesanost

Gör så här

 1. Finfördela köttet med en gaffel.
 2. Det ska likna pulled pork.
 3. Hacka lök och vitlök och fräs i smör.
 4. Tillsätt parmaskinkan och låt fräsa några minuter.
 5. Tillsätt tomater, vatten och vinäger.
 6. Koka upp och låt puttra 10 minuter.
 7. Smaka av med salt och peppar.
 8. Häll i det finfördelade köttet och låt sjuda 5 minuter.
 9. Lägg i en klick smör.
 10. Koka pastan och servera bolognesen med riven parmesan.

Oxkindbolognese4-1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tags

Lämna ett svar

Your email address will not be published.