Oxkindbolognese med Spagetti…

I fredags hade jag åter igen ett kockuppdrag och då för 8 tjejer på en möhippa. De valde Oxkind till huvudrätt, vilket verkar vara en av favoriterna på min meny då flera har valt den. Det är en av mina egna favoriter faktiskt. Underbart kött kan jag säga. 🙂 Det blev lite rester över så på dem lagade jag en Oxkindbolognese som vi åt i helgen. Eftersom köttet redan var tillagat behövde jag bara svänga ihop en god tomatsås som jag blandade ner köttet i. Det blev fantastiskt gott eftersom oxkinden är så mör och fin. En riktigt lyxig pastarätt kan jag säga. Mums! 😛

Vill du hyra mig som kock för en kväll? Läs med och boka mig här.

Ingredienser till 4 portioner

 • 600 g rödvinsbräserad oxkind (rester från dagen innan)
 • 1 gul lök
 • 1 solo vitlök
 • 200 g parmaskinka i tärningar (funkar bra med rökt sidfläsk oxå)
 • 1 burk Muttii krossade tomater
 • 1 dl vatten
 • 1 msk balsamvinäger
 • salt
 • peppar
 • smör
 • Tillbehör
 • Spagetta
 • Parmesanost
 1. Finfördela köttet med en gaffel.
 2. Det ska likna pulled pork.
 3. Hacka lök och vitlök och fräs i smör.
 4. Tillsätt parmaskinkan och låt fräsa några minuter.
 5. Tillsätt tomater, vatten och vinäger.
 6. Koka upp och låt puttra 10 minuter.
 7. Smaka av med salt och peppar.
 8. Häll i det finfördelade köttet och låt sjuda 5 minuter.
 9. Lägg i en klick smör.
 10. Koka pastan och servera bolognesen med riven parmesan.

Oxkindbolognese4-1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tags

Lämna ett svar

Your email address will not be published.