Oxpytt med Skysås…
Veckorna har varit kantade med kockuppdrag så bloggandet har dessvärre blivit lite lidande men idag ska jag bjuda på ett enkelt och gott recept. Efter mina kockuppdrag fick jag lite oxfilé över som jag lagade en lyxig oxpytt på. 😛 Det enda som behövs till rätten är oxfilé, potatis och lök. En pytt kan man givetvis slänga i lite vad som helst, vill man ha hetta i den är det gott med t ex Chorizo i men jag gjorde den enkel som sagt. 🙂
Vill du hyra mig som kock för en kväll? Läs med och boka mig här!
Recept
Ingredienser till 4 portioner
- 400 oxfilé
- 1 stor gul lök
- 500 g potatis
- smör
- salt
- peppar
- Skysås
- stekskyn
- 2 dl vatten
- 1 msk HP sås
- salt
- peppar
- Tillbehör
- Steksky
- Rödbetor
- Stekt ägg
- Persilja
Gör så här
- Skär kött och potatis i tärningar.
- Koka potatisen 5-10 minuter, tills de nästan är genomkokta.
- Fräs köttet hastigt i smör och lägg över köttet på ett fat för att vila .
- Deglasera pannan med vatten och smaksätt skysåsen med HP-sås, salt och peppar.
- Stek potatisen i olja och smör tills den fått fin färg.
- Stek hackad lök i smör.
- När potatis nästan är färdigstekt, häll i lök och kött i pannan och stek allt tillsammans.
- Lägg pytten på ett fat och garnera med persilja.
- Servera med skysås, rödbetor och stekt ägg.