Ugnsbakad Torskrygg med Örter…

Hela helgen har kantats med fest och god mat. Växjö Lakers tog hem SM-guld efter en nervös hemmamatch i Vida Arena i torsdags. På fredagen hyllades våra hjältar på stortorget i Växjö och ca 15 000 personer samlades för att fira deras seger. 🙂 Vi fortsatte till Restaurang Aptit där vi åt och drack gott med våra vänner. På lördagen likaså. Jag åt deras helstekta bergtunga båda kvällarna. En underbar fisk som serverades med brynt smör, stekta champinjoner, räkor och riven pepparrot.

Obefogad kritik

Samma rätt som tidningen G dissade i deras senaste nummer. Aptit förtjänar verkligen inte den kritiken de fick. Den s k restaurangpatrullen som utger sig vara erfarna konnässörer verkar mer än amatörer i mina ögon. När man klagar på att det är för mycket ben i en helstekt fisk, då vet jag inte hur man tänker?? Den personen verkar inte veta hur man äter fisk. Diss till tidningen G men hiss till Restaurang Aptit. 🙂 En mysig restaurang med vällagad och prisvärd mat. Idag blev det mera fisk och jag lagade ugnsbakad torskrygg med lök, tomater och örter i en god gräddsås. En enkel och god rätt som bara tar 30 minuter att laga. Fler av mina goda fiskrätter hittar ni här!

Recept

Ingredienser till 4 portioner

 • 800 g torskrygg
 • 1 stor gul lök
 • 1 pkt fina cocktailtomater
 • 1 fiskbuljongtärning
 • 1 msk hackad färsk timjan
 • 1 msk hackad färsk basilika
 • 3 dl grädde
 • salt
 • peppar
 • riven parmesanost

Gör så här

 1. Sätt ugnen på 225 grader.
 2. Lägg torsken i en ugnsfast form.
 3. Salta och peppra fisken samt smula över buljongen.
 4. Lägg skivad lök och tomat runt om fisken och tillsätt färska kryddor.
 5. Häll över grädden och toppa med parmesan.
 6. Gratinera mitt i ugn i ca 20 minuter.
 7. Servera med kokt potatis.

Ugnsbakadtorskrygg1-1

 

 

Tags

2 kommentarer

Lämna ett svar

Your email address will not be published.