Fläskfilé i Tomatpestosås…

Påsken snart till ända och vi har kunnat njuta av vårsolen och fått tid att träffa familj och vänner. 🙂 Jag har återhämtat mig från jetlagen men det tog nästan 5 dagar innan jag var inne i tidsrytmen igen. Innan jag åkte till USA slängde jag ihop en ny god pastarätt med fläskfilé. Jag hittade en burk tomatpestosås som jag tyckte kunde passa bra så det blev basen till såsen tillsammans med en skvätt vitt vin som jag nästan alltid använder i pastasåser. Enkelt, gott och den tog bara 20 minuter laga. Ett tips till er som har ont om tid. 🙂

Recept

Ingredienser till 4 portioner

 • 500 g fläskfilé
 • 1 solo vitlök
 • 1 gul lök
 • 1/2 kruka basilika
 • 1 dl vitt vin
 • 2 msk tomatpesto (färdig i burk)
 • 3 dl grädde
 • steksky
 • salt peppar
 • smör

Gör så här

 1. Skär köttet i 1 cm tjocka skivor. Bryn runt om i smör.
 2. Deglasera pannan efter varje stekning med lite vatten och ta vara på stekskyn.
 3. Lägg köttet på ett fat.
 4. Hacka vitlök och basilika samt skär löken tunt. Fräs i smör och tillsätt vinet och låt koka in till hälften.
 5. Tillsätt pesto, grädde och steksky. Koka upp och sjud tills såsen blivit lite krämig.
 6. Lätt i köttet och sjud ytterligare ca 10-15 minuter.
 7. Smaka av med salt, peppar och ev lite socker.
 8. Servera med tagliatelle och riven parmesanost.

Pestopasta2-1 Pestopasta3-1

 

 

Tags

Lämna ett svar

Your email address will not be published.