Fläskfilé i Tomatpestosås…

Påsken snart till ända och vi har kunnat njuta av vårsolen och fått tid att träffa familj och vänner. 🙂 Jag har återhämtat mig från jetlagen men det tog nästan 5 dagar innan jag var inne i tidsrytmen igen. Innan jag åkte till USA slängde jag ihop en ny god pastarätt av det som fanns i kylen. Jag hittade en burk tomatpesto som jag tyckte kunde passa bra så det blev basen till såsen tillsammans med en skvätt vitt vin som jag nästan alltid använder i pastasåser. Enkelt, gott och den tog bara 20 minuter laga. Ett tips till er som har ont om tid. 🙂

Ingredienser till 4 portioner

  • 500 g fläskfilé
  • 1 solo vitlök
  • 1 gul lök
  • 1/2 kruka basilika
  • 1 dl vitt vin
  • 2 msk tomatpesto (färdig i burk)
  • 3 dl grädde
  • steksky
  • salt peppar
  • smör

Skär köttet i 1 cm tjocka skivor. Bryn runt om i smör. Deglasera pannan efter varje stekning med lite vatten och ta vara på stekskyn. Lägg köttet på ett fat. Hacka vitlök och basilika samt skär löken tunt. Fräs i smör och tillsätt vinet. Låt koka in till hälften. Tillsätt pesto, grädde och steksky. Koka upp och sjud tills såsen blivit lite krämig. Lätt i köttet och sjud ytterligare ca 15 minuter. Smaka av med salt, peppar och ev lite socker. Servera med tagliatelle och riven parmesanost.

Pestopasta2-1 Pestopasta3-1

 

 

Tags

Lämna ett svar

Your email address will not be published.