Panko-friterad Schnitzel med Bearnaisesås…
Nu har det varit ett alltför långt blogguppehåll men är nu tillbaka med ny energi efter en tre veckor lång och härlig semester i USA. 🙂 Denna veckan har varit full av aktivitet så jag har knappt hunnit laga mat sedan vi kom hem i söndags samt att jag varit rejält jetlaggad. Idag, Långfredagen, var en underbar dag och jag kunde sitta ute på altanen i bara bikini. Min solhörna är helt underbar. Även om det är kallt i luften med lite blåst så är det nästan alltid lä på altanen.
Längtan efter svensk mat
Idag blev det schnitzel med en hemslungad bearnaisesås till middag. Underbart gott! 😛 Schnitzlarna gör jag på benfria fläskkotletter som jag bankar ut och idag panko-friterade jag dem vilket ger dem en helt annan krispighet än vanligt panering.
Recept
Ingredienser till 4 portioner
- 4 st benfri fläskkotlett
- Panering
- mjöl
- 2 ägg
- salt
- peppar
- panko-ströbröd
- Rapsolja till fritering
Gör så här
- Banka ut kotletterna till tunna schnitzlar. Vänd dem först i mjöl. V
- Vispa ett ägg med salt och peppar. Vänd ner de mjölade schnitzlarna i ägget och vänd dem till sist i panko-ströbröd.
- Hetta upp rapsolja i en stekpanna.
- Fritera schnitzlarna tills de fått en jämn och fin färg runt om.
- Servera med stekt potatis och hemslungad Bearnaisesås.
Kallslagen Bearnaisesås till 4 portioner
- 4 äggulor
- 250 g smör
- 1 dl vatten
- 1/2 dl vit balsamvinäger
- 1 hackad scharlottenlök
- 3 stjälkar färsk dragon
- 3 stjälkar persilja
- vitpepparkorn
- torkad dragon
- salt
Gör så här
- Separera 4 äggulor.
- Smällt smöret.
- Reducera vatten, vinäger med lök, färsk dragon och persilja till hälften.
- Sila reduceringen.
- Låt smör och reducering svalna till fingervarmt (37 grader).
- Vispa äggen med reduceringen tills den tjocknar och blir skummig.
- Tillsätt smöret i en tunn stråle under konstant vispning till du fått en krämig sås.
- Smaka av med salt och torkad dragon.