Mini PestoPaj…

I helgen nalkas det fest i dagarna två. Min bästa vän kommer på besök och på lördag har jag dragit ihop en tjejfest, vilket var alldeles för länge sedan. Inför festen har jag förberett lite plockmat som jag ska bjuda på och som vanligt blir det paj, vilket jag inte får nog av och som jag alltid har på mina fest bufféer. Denna lilla mini pestopaj är gudomligt god och enkel att göra då jag använder mig av färdig pajdeg. Perfekt tilltugg som går att förbereda veckor eller dagar innan festen. innan. Frys in eller förvara dem i kylen och värm upp dem lite innan servering. Jag kanske rent av får gömma dem innan lördag för annars är risken att jag äter upp dem själv. 🙂

Recept

Ingredienser till ca 20 minipajer

 • 1 rulle färdig smördeg för paj
 • Pesto
 • 1 kruka basilika
 • 1/2 dl hackad persilja
 • 1 msk pinjenötter
 • Äggstanning
 • 2 ägg
 • 2 dl mjölk
 • salt
 • peppar
 • Riven grevéost

Gör så här

 1. Sätt ugnen på 200 grader.
 2. Gör 20 st rundlar av pajdegen med ett glas.
 3. Tryck ut degen i små aluminiumformar.
 4. Förgrädda pajskalet 5 minuter.
 5. Mixa basilika, persilja och pinjenötter i en matberedare.
 6. Vispa ihop ägg och mjölk och smaka av med salt och peppar.
 7. Häll ner peston i äggstanningen och blanda väl.
 8. Lägg ost i botten på pajerna och häll på ca 1 msk äggstanning på varje paj.
 9. Grädda mitt i ugn ca 15 min eller tills pajerna stannat och fått fin färg.

Minipestopaj2-1

 

 

 

Tags

Lämna ett svar

Your email address will not be published.