Minipaj med Chevreost och Ruccola…

Just nu är det fullt ös på alla håll och mina kockuppdrag blir bara fler och fler, vilket är skitkul. 🙂 I helgen som gick kockade jag för ett glatt gäng om 12 personer på Högstorp i Växjö och till förrätt fick de denna minipaj med chevreost. Jag serverade den på en liten bädd med blandsallad samt Serranoskinka, rostade pinjenötter och honung. Denna veckan har jag ytterligare två uppdrag inbokade så det är mycket planering inför dem just nu, därför blir bloggandet lite lidande. Vill du hyra mig som kock för en kväll? För 400 kr per kuvert kommer jag hem till er med alla råvaror och lagar en trerätters meny till dig och ditt sällskap. Läs mer och boka mig här. 🙂

Ingredienser till 12-14 minipajer

 • Pajdeg
 • 2,5 dl mjöl
 • 100 g smör
 • 1 ägg
 • Fyllning
 • Ruccolasallad
 • Chevreost
 • riven stark ost
 • Äggstanning
 • 1 dl mjölk
 • 2 dl grädde
 • 3 ägg
 • salt
 • peppar
 1. Sätt ugnen på 200 grader.
 2. Gör pajdegen, enklast i matberedare.
 3. Låt vila i kylen 30 minuter.
 4. Kavla ut degen och skär ut rundlar som passar i 9 diameters aluminiumformar.
 5. Tryck ut pajdegen i formarna och förgrädda 5-10 minuter.
 6. Blanda äggstanningen.
 7. Lägg några blad ruccolasallad i botten av pajskalet och tillsätt chevreost och riven ost.
 8. Fyll upp med äggstanning.
 9. Grädda mitt i ugn ca 15-20 minuter eller tills pajerna stannat och fått fin färg.
 10. Servera med Serranoskinka, rostade pinjenötter och honung.

Chevreminipaj2-1

 

Tags

Lämna ett svar

Your email address will not be published.