Entrecote med Grön Sallad…

En och en halv vecka med GI och vi fortsätter. Det blir mycket sallad och proteiner av olika slag. Kött, fisk, kyckling och mycket ägg. Sockersuget har lagt sig men visst kan det komma en liten attack och framför allt nu till helgen men det får jag unna mig. 😛 Jag kör inte slavisk GI men känner ändå att jag vill hålla mig ifrån kolhydraterna under veckorna och jag känner mig redan piggare av kosten. Ikväll blev det härligt stekt entrecote och min nya favoritsallad som jag utvecklade lite mer. Avokado har blivit en stående ingrediens i salladen och det äter jag även till frukost om dagarna. Avokado är full av nyttiga fetter och näringsämnen och den sägs förbättra hjärnkapaciteten och vara bra för huden. Det hade ju varit bra för vissa dagar känns det som jag blivit smått senil. 😉

Ingredienser till 2 personer

 • 400 g entrécote
 • smör
 • salt
 • peppar
 • Grön sallad
 • 6 Romansalladsblad
 • Skivad gurka
 • 2 avokado
 • 1 scharlottenlök
 • 10 sugarsnaps
 • Dressing
 • 1 msk olivolja
 • vit balsamvinäger efter smak
 • lite honung
 • rivet citronskal
 • salt
 • peppar
 • Heta champinjoner
 • 200 g champinjoner
 • 1 hackad solo vitlök
 • chiliflakes
 • hackad persilja
 • salt
 • peppar
 • smör

Låt köttet bli rumsvarmt. Salta o peppra köttet. Stek runt om i smör, några minuter på varje sida. Linda in i folie och låt vila ca 15 minuter. Deglasera pannan med 1 dl vatten och gör en god skysås. Blanda allt till salladsdressingen. Hacka löken och lägg ner i dressingen och låt stå 5-10 minuter. Skär sallad, avokado, gurka och sugarsnaps och blanda ner i salladsdressingen. Skär svampen och fräs den i smör tillsammans med vitlök och kryddorna.

EntrecoteGI6-1

Tags

Lämna ett svar

Your email address will not be published.