Högrevsgulasch…

Ikväll är det lill-lördag igen och vi ska ha lite bjudning hemma vilket blir kul så här i början på veckan. För att göra det enkelt för mig och för att jag jobbade idag så förberedde jag maten redan igår och kokade ihop en stor gryta med Högrevsgulasch. Den blir extra god när den får stå och dra till sig smakerna över natten. Min gulasch blir aldrig den andra lik och denna gången gjorde jag den på rätt vis, alltså med högrev. Köttet tryckkokade jag så det blev mört och fint innan jag kokade ihop det med resten av ingredienserna. Jag hade i fina små delikatesspotatisar som jag behöll skalet på vilket jag tycker blir gott. Nu får vi hoppas att våra gäster tycker det är lika gott. 🙂

Recept

Ingredienser till 8-10 personer

 • 1,5 kg högrev
 • 2 gula lökar
 • 2 solo vitlökar
 • 1 röd paprika
 • 1 grön paprika
 • 1 gul paprika
 • 2 gröna chilipeppar
 • 240 g haricots verts
 • 800 g delikatesspotatis
 • 3 dl rött vin
 • ca 1 liter vatten
 • oxbuljong efter smak
 • 2 burkar Muttii Körsbärstomater
 • 1 burk Muttii passerad tomatsås
 • 1 dl Heinz Chilisås
 • Ungersk stark paprikakrydda efter smak
 • salt
 • peppar

Gör så  här

 1. Skär köttet och grönsaker i jämnstora bitar. Salta och peppra köttet och bryn i smör runt om.
 2. Lägg köttet i en gryta tillsammans hackad vitlök, paprikakrydda, rött vin och häll på vatten så det täcker köttet. Sjud under lock i 60 minuter alt. 20 min i tryckkokare.
 3. Förkoka potatisen i 5-10 minuter och tillsätt dem tillsammans med resten av ingredienserna och låt allt koka ihop i ca 20 minuter.
 4. Smaka av med salt och peppar.
 5. För bästa resultat låt gulaschen stå över natten och dra till sig.
 6. Servera med färskt bröd.

Högrevsgulasch1-1

 

Tags

Lämna ett svar

Your email address will not be published.