Pasta Med Oxfilé i Krämig Senapssås…
Snart är långledigheten över med undantag för en klämdag till som jag förvisso jobbar på. Det har varit en skön ledighet med mycket vila men även en hel del aktivitet med familj och vänner, 🙂 Idag strålade solen och som vanligt tog vi en fikatur som vi alltid gör på lördagar och söndagar och det var skönt med lite sol i ansiktet. I morgon kväll kommer några vänner hem till oss men eftersom jag jobbar så förberedde jag en gryta med Gulasch redan idag. Smidig och god mat på kvällskvisten. Recept på denna kommer senare. Idag år vi dock en enkel pasta med oxfilé som jag vakumförpackade förra veckan. Köttet halstrade jag lite hastigt och serverade till en krämig sås baserad på vitt vin och senap. Så enkelt och så gott. 🙂 Fler av mina goda pastarecept hittar ni här!
Ingredienser till 4 portioner Tid: ca 30 minuter
- 500 g oxfilé
- 1 solo vitlök
- 2 banan schalottenlökar
- 100 g champinjoner
- 1 msk hackad färsk basilika
- 1 dl vitt vin
- 1 dl steksky
- 2 tsk dijonsenap
- 1 dl smetana alt creme fraiche
- 2 dl grädde
- salt
- peppar
- Tillbehör
- Parmesanost
- Koka pastan.
- Skär champinjonerna i skivor och hacka vitlök och schalottenlök grovt.
- Fräs svampen i smör.
- Tillsätt lök, vitlök och hackad basilika.
- Fräs allt tillsammans utan att löken får färg.
- Tillsätt vinet och låt koka in till hälften.
- Slå på smetana och grädde.
- Koka upp och låt sjuda tills såsen blivit krämig. Red med maizena om du önskar tjockare sås.
- Smaka av med salt och peppar.
- Skär köttet i knappt 1 cm tjocka skivor.
- Halstra köttet hastigt runt om i smör. Lägg köttet på ett fat.
- Deglasera pannan med 1 dl vatten och häll stekskyn i gräddsåsen.
- Vänd ner köttet i såsen och låt ligga nån minut.
- Servera med pasta al dente och riven parmesanost.