Nyårs Kanapéer…

God fortsättning på 2015 får jag börja med att säga! Nu ser jag fram emot ett nytt spännande och händelserikt år och jag har redan flera kockuppdrag inbokade.

Sista måltiden

Igår, nyårsafton, hade jag mitt sista kockuppdrag för 2014. Det var ju lite speciellt att jobba denna kvällen i stället för att fira med våra egna vänner, men jag hann med båda delarna så det blev dubbelt så roligt. Uppdraget jag hade var för 8 personer och det var ett glatt gäng jag kom till, varav två personer jag kände sedan tidigare.

Nyårssupé

Menyn de valt var min grymma hummersoppa (som tog mig till Sveriges Mästerkock 2012). Huvudrätten var min signaturrätt, cognacsflamerad Oxfilé med grönpepparsås och till dessert valde dom chokladkaka med limemousse och färska bär. Men innan maten ville sällskapet såklart ha några goda nyårs kanapéer till skumpan. Alla var supernöjda och jag fick mycket beröm för min mat vilket värmer i hjärtat. Vid halv elva var jag klar och tackade för mig och begav mig till festen där min man var. En perfekt avslutning på 2014 helt enkelt. 🙂

Kanapé 1 Västerbottenspaj med löjrom, smetana och dill

Ingredienser till ca 15 st

 • 1 paket färdig pajdeg på rulle
 • 150 g västerbottenost
 • Äggstanning
 • 2 ägg
 • 2 dl mjölk
 • salt peppar
 • Topping
 • smetana alt creme fraiche
 • Löjrom
 • Dill

Gör så här

 1. Sätt ugnen på 180 grader varmluft.
 2. Rulla ut pajdegen och stansa ur rundlar av ett glas.
 3. Tryck ut degen i små pajformar och förgrädda 10 minuter.
 4. Vispa ihop äggstanningen.
 5. Fyll pajerna med ost och häll på äggstanning.
 6. Grädda i ugn 20-30 minuter, tills de fått fin färg och ”stannat”. Låt svalna.
 7. Pajerna kan med fördel göras dagen innan.
 8. Vid servering, toppa med smetana, löjrom och dill.

kanapé1-1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kanapé 2 Smörstekt toast med bresaola och chevrecreme

Ingredienser till 10 st

 • 100 g tunt skivad Bresaola alt. Carpaccio
 • 150 g chevrecreme
 • flytande honung efter smak
 • Pinjenötter
 • Basilika

Gör så här

 1. Stansa ut 10 rundlar av vitt bröd.
 2. Stek dem runt om i smör.
 3. Rosta pinjenötterna i en torr panna.
 4. Blanda chevreosten med lite honung.
 5. Gör ett knyte av bresaolan och fyll med en klick chevrekräm, ett basilikablad och toppa med rostade pinjenötter.

kanapé3-1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kanapé 3  Hjärtsalladsblad med med Skagenröra

Ingredienser till 10 st

 • Gemsallad (Hjärtsallad)
 • 500 g färska räkor
 • 1-2 msk majonnäs
 • Hackad dill
 • Rivet limeskal
 • 1 finhackad rödlök

Gör så här

 1. Blanda alla ingredienser och fyll salladsbladen.

Vill du hyra mig som kock för en kväll? Läs mer och boka mig här!

Tags

Lämna ett svar

Your email address will not be published.