Nyårs Kanapéer…

God fortsättning på 2015 får jag börja med att säga! 🙂 Nu ser jag fram emot ett nytt spännande och händelserikt år och jag har redan flera kockuppdrag inbokade. 🙂 Igår, Nyårsafton, hade jag mitt sista kockuppdrag för 2014. Det var ju lite speciellt att jobba denna kvällen i stället för att fira med våra egna vänner som vi brukar men jag hann med båda delarna så det blev dubbelt så roligt. 🙂 Uppdraget jag hade var för 8 personer och det var ett glatt gäng jag kom till, varav två personer jag kände sedan tidigare.Eftersom det var Nyår spetsade jag till menyn med några munsbitar som de skulle bjuda på till fördrinken så det blev några timmars extra förberedelser. Menyn de valt var min Hummersoppa (som tog mig till Sveriges Mästerkock 2012) följt av Cognacsflamerad Oxfilé med grönpepparsås och en chokladkaka med limemousse och bär till dessert. Till fördrinken fick de dessa tre små kanapéer. Alla var supernöjda och jag fick mycket beröm för min mat vilket värmer i hjärtat. Vid halv elva var jag klar och tackade för mig och begav mig till festen där min man var. En perfekt avslutning på 2014 helt enkelt. 🙂

Vill du hyra mig som kock? Läs mer här!

Kanapée 1 Liten Västerbottenostpaj med Löjrom, smetana och dill

Ingredienser till ca 15 st

 • 1 paket färdig pajdeg på rulle
 • 150 g västerbottenost
 • Äggstanning
 • 2 ägg
 • 2 dl mjölk
 • salt peppar
 • Topping
 • smetana alt creme fraiche
 • Löjrom
 • Dill

Sätt ugnen på 180 grader varmluft. Rulla ut pajdegen och gör rundlar av ett glas. Tryck ut degen i små pajformar och förgrädda 10 minuter. Vispa ihop äggstanningen. Fyll pajerna med ost och häll på äggstanning. Grädda i ugn 20-30 minuter, tills de fått fin färg och ”stannat”. Låt svalna. Pajerna kan med fördel göras dagen innan. Vid servering, toppa med smetana, löjrom och dill.

kanapé1-1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kanapée 2 Liten smörstekt toast med chevrefylld Bresaola

Ingredienser till 10 st

 • 100 g tunt skivad Bresaola alt. Carpaccio
 • 150 g chevrecreme
 • flytande honung efter smak
 • Pinjenötter
 • Basilika

Gör 10 rundlar av vitt bröd. Stek dem runt om i smör. Rosta pinjenötterna i en torr panna. Blanda chevreosten med lite honung. Gör ett knyte av bresaolan och fyll med en klick chevrekräm, ett basilikablad och toppa med rostade pinjenötter.

kanapé3-1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kanapée 3  Hjärtsalladsblad med med Skagenröra

Ingredienser till 10 st

 • Gemsallad (Hjärtsallad)
 • 500 g färska räkor
 • 1-2 msk majonnäs
 • Hackad dill
 • Rivet limeskal
 • 1 finhackad rödlök

Blanda alla ingredienser och fyll salladsbladen.

Tags

Lämna ett svar

Your email address will not be published.