Rödbetssallad med Äpple och Kanel…

Detta blir mitt sista inlägg innan jul sen blir det lite uppehåll så idag tänkte jag bjuda på lite rödbetssallad som förmodligen kommer finnas på de flesta julbord i morgon. 🙂 Det är första gången jag gör min egna rödbetssallad och den är helt egenkomponerad. Resultatet blev jättebra och den blev sååå god till julskinkan, kavringen från Hovs Bageri och senapen från Stensåkra, som är en av mina favoriter. 🙂 En skinkmacka är bland det godaste på julbordet och det är ju extra gott att ha till frukost i mellandagarna. Tur man inte äter det så mycket resten av året för då hade det inte smakat lika gott förmodligen. Nu tar Linas Kök helg och därmed önskar jag er alla en riktigt God Jul så ses vi i mellandagarna igen. Hohohoho 🙂

Ingredienser till en stor laddning

  • 10-15 färska rödbetor
  • 2 gröna äpplen (gärna Golden Delicious)
  • 1-1,5 dl Hellmann´s majonnäs
  • 2-4 msk smetana
  • 2-3 msk grov sötstark senap (Edvins)
  • kanel efter smak (den ska kännas)
  • smaka av med lite salt
  1. Skala rödbetorna och skär dem i tärningar.
  2. Koka dem ca 20 minuter.
  3. Häll av vattnet och låt svalna.
  4. Skala äpplena och skär i lika stora tärningar som rödbetorna.
  5. Blanda alla ingredienser till såsen och tillsätt rödbetor och äpplen.
  6. Rör om väl och ställ in i kylen minst 30 minuter.
  7. Garnera med lite persilja.
  8. Servera till julskinkan eller köttbullarna.

Rödbetssallad1-1 Rödbetssallad2-1

 

 

Tags

Lämna ett svar

Your email address will not be published.