Yakiniku…

Vi körde vidare med japansk mat i helgen och idag lagade jag min absoluta favoriträtt Yakiniku. 😛 Vi har ett par ställen i Växjö som serverar den rätten och då ser jag till att beställa den. Det konstiga är att jag inte lagat den hemma förrän nu. Varför tog det så lång tid? Kanske för att jag inte hittat den rätta såsen som ska var i men idag sprang jag på den på Maxi. Man kan ju göra såsen själv förstås men det kräver lite skills så det måste jag öva på då den innehåller många speciella ingredienser. Kanske att jag gör min egna Yakinikusås till nästa gång. 🙂

Ingredienser till 4 portioner

 • 600 g entrecote
 • 1 stor morot
 • 1 endivsallad
 • 1 knippe salladslök
 • 1 flaska Yakinikusås
 • salt
 • sesamolja
 • Tillbehör
 • Kokt basmatiris
 • rostade sesamfrön
 • Wakame sallad

Koka riset. Skär köttet i tunna strimlor. Hacka salladslöken fint. Varva kött och lök i en skål och häll över 3/4 av Yakinikusåsen. Låt stå. Skär morötterna och endivsalladen i tunna strimlor (julienne). Hetta upp en wokpanna. Fräs morötter och endivsallad i lite sesamolja tills de mjuknat något. Salta och lägg över grönsakerna på ett fat. Woka köttet i omgångar men väldigt hastigt. Smaka av med salt. Rosta sesamfrön i en torr kastrull med lock. Servera med ris och Wakame sallad.

Yakiniku1-1 Yakiniku2-1

 

 

Tags

Lämna ett svar

Your email address will not be published.