Skagenröra i Endivblad…

Igår kväll hade jag åter igen ett kockuppdrag och lagade en tre rätters meny till ett gäng på 11 personer. 🙂 Även om det var en vardag så funkade det kanon med tiden. Som vanligt var jag på plats två timmar innan för att förbereda maten. Desserten som var en creme brulée hade jag dock lagat dagen innan, annars hinner inte den sätta sig. Resten lagade jag på plats. Menyn bestod av Skagenröra med smörstekt toast, Ciderbräserad kycklinglårfilé med dragonsås och Creme Brulée. Jag fick jättemycket beröm så jag antar att alla var nöjda med maten. 🙂 Förrätten var alltså denna lilla underbara röra som är min egen favorit. För att få lite extra smak på röran har jag lax i den vilket ger en fin smak tillsammans med alla andra ingredienser. En klassiker som är svår att inte tycka om. 🙂 Vill du hyra mig som kock? Läs mer här!

Ingredienser till 10-15 personer

 • 2 kg färska eller frysta räkor med skal
 • 400 g fryst laxfilé
 • 1 dl Hellmann´s Majonnäs
 • rivet skal från 1 citron samt 1 tsk saft
 • skal och saft från 1 lime
 • 1 knippe hackad dill
 • 1 finhackad rödlök
 • ev lite salt
 • Tillbehör
 • Endivsalladsblad
 • Smörstekt toast
 1. Tina lax och räkor.
 2. Skala räkorna.
 3. Skär laxen i fina kuber och blanda med räkorna.
 4. Tillsätt resten och ställ in i kylen minst 30 minuter innan servering.
 5. Skölj Endivbladen och plocka de finaste.
 6. Fyll varje blad med skagenröra och servera med smörstekt toast.
 7. Om det blir röra över så spara den till en kvällsmacka dagen efter.

Skagenröra3-1

 

Tags

Lämna ett svar

Your email address will not be published.