Petit Choux med Kaviargrädde…

Snart är det nyår och då har jag ett inbokat kockuppdrag vilket ska blir superkul! 🙂 Jag har börjat planera inför menyn och idag har jag testbakat Petit Choux, som jag ska bjuda på som tilltugg till välkomstdrinken, för det är lätt att misslyckas med degen. Petit Choux är en fransk liten bakelse som man fyller med något och jag bjuder ofta på den som tilltugg. På senare tid har jag gjort min egen petit choux deg i stället för att köpa färdig mix. 🙂 Det är jätteviktigt att man får rätt konsistens på smeten och att man inte öppnar ugnen medan de gräddas då de är väldigt känsliga för drag. Sen låter man dem svalna och fyller dem med något gott, salt som sött. Min favoritfyllning är just denna…vispad grädde smaksatt med dill och kaviar. Ett perfekt litet tilltugg! 🙂 Vill du hyra mig som kock? Läs mer och boka mig här!

Ingredienser till ca 30 st små Petit Choux

  • 100 g smör
  • 3 dl vatten
  • 2 dl mjöl
  • 3 ägg
  • Fyllning
  • 1,5 dl Grädde
  • kaviar efter smak
  • 2 msk hackad dill

Sätt ugnen på 175 grader varmluft. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt. Koka upp vatten och smör. Låt det koka medan du vispar ner mjölet till en jämn smet. Låt svalna. Vispa ner ett ägg i taget och vispa hårt tills du får en jämn och blank smet. Häll smeten i en spritspåse och spritsa små bollar på bakplåtspappret. Grädda 20 minuter i mitten av ugnen. Låt dem svalna. Vispa grädden hårt och smaksätt med kaviar och dill. Häll grädden i en spritspåse. Fyll petit chouxerna med grädde med hjälp av en fin sprits. Servera som tilltugg till ett glas god Champagne.

petit-choux2-1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

petit-choux1-1

 

Tags

Lämna ett svar

Your email address will not be published.