Avokadotoast med Citrus & Chilidressing…

Veckan fortsätter att präglas av Gordon Ramsay´s enkla mat och ikväll lagade jag superfräscha avokadotoast med inspiration av just honom. 🙂 Jag gillar hans matlagning för hans enkelhet men oxå för att han använder mycket grönsaker i sin mat. Sen att han bjuder på snabblagade rätter gör det ju inte sämre om man nu inte har lust att stå i köket hela kvällen. 😉 Det blev nästan en explosion i munnen av denna toasten, vilket man inte kunde tro med tanke på hur få ingredienser det är i den. Sesamfröna ihop med syran, sältan och det starka från chilipepparn blev supergott. Jag hade dock inga svarta sesamfrön hemma så jag rostade vita frön i stället vilket gör att de får mer smak. Men se upp när ni rostar sesamfrön för det blir lika mycket fart i dem som när man poppar popcorn. Det flög med andra ord sesamfrön i hela köket idag men vad gjorde det när man fick en sån här god toast till kvällskaffet. 😀

Ingredienser till 4 mackor

  • 2 avokado
  • 4 skivor surdegsbröd
  • Dressing
  • Rivet skal från en citron
  • 1-2 tsk citronsaft
  • 1-2 msk olivolja
  • salt
  • peppar
  • chiliflakes efter smak
  • 1-2 tsk sesamfrön (helst svarta)

Blanda allt till dressingen och låt stå. Gnid in brödet i olivolja och stör över lite salt. Stek i torr panna tills det får fin färg. Skär avokadon i tunna skivor och lägg en halv avokado på varje macka. Ringla över dressingen och servera direkt. Avokadomacka4-1 Avokadomacka7-1

 

 

Tags

Lämna ett svar

Your email address will not be published.