Ägg Benedict på Croissant…

Äntligen tillbaka!! Förra veckan upptäckte jag att min blogg var helt tom. Jag blev ju såklart lite orolig att allt jobb jag lagt ner på bloggen försvunnit för gott. Som tur var har både jag och mitt webhotel, som jag har via Cattus Data, backup på allt innehåll så idag kom den tillbaka och jag kunde pusta ut. 🙂 Igår låg jag i soffan och kollade lite matprogram och en av mina favoriter är Gordon Ramsay. Han lagar enkel men rustik mat hemma i sitt kök vilket jag gillar och han gav mig inspirationen till kvällens Ägg Benedict. Jag valde att göra den på Croissant vilket ger lite sötma till det syrliga i hollandaisesåsen och det salta i skinkan. I stället för bacon stekte jag parmaskinka vilket blir supergott att steka och den får en härlig sälta när det steks som inte kommer fram annars. Underbara mackor en kväll som denna. 🙂

Ingredienser till 4 mackor

 • 2 st färska croissant
 • 200 g parmaskinka
 • Pocherade Ägg
 • 4 ägg
 • 1 liter vatten
 • 1 msk ättika
 • salt
 • Hollandaise
 • 2 ägg
 • 150 g smör
 • 1 tsk vitvinsvinäger
 • salt
 • 1 tsk citronsaft
 • ev 1 msk vatten

Stek parmaskinkan. Dela croissanterna och grilla dem lätt utan fett i ett grilljärn. Äggen Koka upp vatten och häll i ättika samt lite salt. Stäng av plattan men låt vattnet sjuda lite. Knäck ett ägg i taget i en skål. Bilda en virvel i vattnet med en sked. Häll ner ägget och låt det virvla runt. Låt ägget ligga kvar 4 minuter. Ta upp äggen med en hålslev och lägg det på lite hushållspapper. Upprepa med resten av äggen. Hollandaise Smält smöret och låt svalna något. Vispa äggulor och vinäger i en gryta över ett vattenbad. Vispa ner smöret tills du får en krämig konsistens. Smaka av med salt och citronsaft. Om såsen blir för tjock, häll i vattnet. Lägg först skinkan på brödet, sedan ett ägg och toppa med hollandaise. Underbart gott!!

Äggbenedict1-1 Äggbenedict2-1

 

 

Tags

Lämna ett svar

Your email address will not be published.