Kasslergratäng…

I helgen blev det lättlagad mat och jag lagade en ny variant på Kasslergratäng. Jag är van vid den klassiska med ris, kassler och ananas som vi åt mycket på 80 och 90-talet. Denna gången gjorde jag den precis som min potatisgratäng fast med kassler, purjolök, bacon och stekta champinjoner. Den blev supergod och vi åt den med en grön sallad till. Nästa helg har jag ett kockuppdrag vilket jag ser fram emot så denna veckan ska jag börja planera maten och inköpen till detta. 🙂 Vill du hyra mig som kock för en kväll? Det finns några få datum kvar detta året så tveka inte att boka mig! Läs mer här.

Ingredienser till 6 portioner

  • 8 medelstora potatisar
  • 500 g kassler
  • 2 dl strimlad purjolök
  • 140 g bacon
  • 150 g champinjoner
  • 4 dl grädde
  • 1 solo vitlök
  • salt
  • peppar
  • Riven ost

Sätt ugnen på 200 grader varmluft. Skiva potatisen och kassler tunt. Strimla purjolök och svamp. Stek svampen i en torr panna tills den svettats klart. Skär baconet och fräs i en  panna. Ta fram en ugnsfast form. Varva potatis, kassler, lök, svamp och bacon. Blanda grädden med pressad vitlök. Smaka va med salt och peppar. Häll grädden över gratängen. Ställ in i ugnen och  gratinera i 20 minuter. Ta ut den och strö på osten. Gratinera ytterligare till den fått fin färg och blivit mjuk och krämig. Servera med en grön sallad.

Kasslergratäng1-1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kasslergratäng2-1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kasslergratäng3-1

Tags

Lämna ett svar

Your email address will not be published.