Limemousse i Cocktailglas…

Hela helgen har kantats av god mat och jag har stått i köket många timmar vilket jag älskar och som är ren avkoppling för mig. 🙂 På fredagen stekte jag några ryggbiffar som jag serverade med ugnsstekt potatis och en krämig grönpepparsås. Till dessert gjorde jag en repris på min nya favorit…limemousse. Denna gången åt vi den som den var i stället för att servera den till en chokladkaka. Båda sätten är dock oemotståndligt goda. 😛 På lördagen köpte jag fint högrev på stan som jag gjorde långkok av. Långkok är väl en definitionsfråga eftersom jag gör alla mina grytor i tryckkokare vilket sparar mycket tid. 🙂 Grytan körde jag 45 minuter, vilket hade tagit minst 2 timmar på spisen eller i ugnen. Det blev en variant på Beouf Bourguignon som jag serverade med potatis -och palstersnackspuré, karamelliserad steklök och brysselkål. Jag anser att denna rätt är bland det godaste man kan lägga på en tallrik men den kräver mycket tid och kärlek men det har jag mycket av. 🙂 Det smakade extra gott med limemousse till dessert.

Ingredienser till 8 personer

 • 1 burk kondenserad mjölk
 • 2 dl vispad grädde
 • 2 gelatinblad
 • 1 dl limesaft
 • rivet skal från 2-3 lime
 1. Blötlägg gelatinbladen 5 minuter.
 2. Pressa ur limesaften, riv limeskalet och häll ner i en kastrull.
 3. Koka upp och lägg i gelatinbladen så de löses upp. Låt svalna lite.
 4. Vispa grädden men inte för hårt.
 5. Blanda ner den kondenserade mjölken.
 6. Tillsätt limeblandningen och rör om tills smeten blir tjockare.
 7. Fyll cocktailglas med moussen och ställ in i kylen minst 3 timmar.

Limemousse3-1

Tags

Lämna ett svar

Your email address will not be published.