Rödspätta med Vitvinsås och Potatispuré…
Ingen blir gladare än jag när mannen vill ha fisk till middag. 🙂 Det blir lite för sällan kan jag tycka men idag passade det. Ovanligt en söndag men det kändes som en perfekt rätt att laga efter att ha varit på besök hos min bästa vän i Jönköping över helgen. Jag köpte färsk rödspätta som jag bräserade i en fond som blev grunden till såsen. En underbar rätt som känns extra lyxig en söndag och som bara tar 30 minuter att laga.
Ingredienser till 2 personer
- 450 g rödspätta
- Fiskfond
- 2 dl vatten
- 2 dl vitt vin
- 1 msk hummerfond
- 1 fiskbuljongtärning
- 3 stjälkar persilja
- 3 stjälkar dill
- 1 solo vitlök
- peppar
- Vitvinsås
- 50 g smör
- 2 msk mjöl
- 4 dl fiskfond
- 1 dl grädde
- salt
- socker
Rulla ihop spättafiléerna. Koka upp grunden till fonden och lägg i fisken. Låt sjuda under lock i 4 minuter. Lägg fisken på ett fat och täck med folie eller ett lock. Sila fonden. Gör en bottenredning av smör och mjöl. Häll i fiskfonden och låt koka upp. Tillsätt grädden. Låt sjuda ca 15 minuter. Smaka av med salt och lite socker. Servera fisken med potatispuré, sauterade sockerärtor och vitvinsåsen. Toppa med färska räkor. Yammi!!
vilket märke har du på hummerfonden? eller gör du egen?
Hej Jenny
Ibland gör jag den själv annars köper jag Bongs fonder. 🙂
Mvh Lina