Limemousse På Liten Chokladbakelse…

Äntligen har jag hittat ett perfekt recept på limemousse. Den här moussen skulle man kunna smaksätta på alla möjliga sätt så jag kommer experimentera mig fram med mina favoritsmaker. Lime är en av dem kan jag ju säga. 🙂 Det var i helgen jag bjöd på denna dessert när vi hade vänner hemma på middag. Till dessert gör jag oftast något med choklad eftersom jag älskar det och just lime passar så bra till och gärna då som en curd eller en mousse. En dessert som verkligen gick hem hos sällskapet. Moussen passar lika bra att servera som den är eller varför inte kombinera den med chokladmousse. Nu har jag nästan alla komponenter för att kunna komponera ihop min favorittårta. Vi får väl se om jag lyckas. 🙂

Ingredienser

 • 1 burk kondenserad mjölk
 • 2 dl vispad grädde
 • 2 gelatinblad
 • 1 dl limesaft
 • rivet skal från 2-3 lime
 1. Blötlägg gelatinbladen 5 minuter. Krama ur vattnet.
 2. Pressa ur saften och riv limeskalet och häll ner i en kastrull.
 3. Koka upp och lägg i gelatinbladen så de löses upp. Lår svalna lite.
 4. Vispa grädden men inte för hårt.
 5. Blanda ner den kondenserade mjölken.
 6. Tillsätt limeblandningen och rör om tills smeten blir tjockare.
 7. Ställ in i kylen minst 3 timmar.
 8. Spritsa moussen på en chokladkaka och garnera med tropisk frukt.

Limemousse2-1

Tags

Lämna ett svar

Your email address will not be published.