Parmesankex…

I morgon ska jag vara mästerkock i mitt eget kök och laga en trerätters meny till våra vänner som kommer hem. 🙂 Har längtat efter att stå i köket en hel dag och redan i kväll förberedde jag lite av tilltugget och bakade spröda parmesankex som jag hittat recept på i en brödbok. Satan va goda dom blev!!! 😛 Finns risk för att de tar slut redan ikväll men jag ska försöka hålla mig så gästerna får smaka på dem i morgon. Du vet väl att DU kan hyra mig som kock för en kväll? Planerar du en parmiddag, tjejmiddag eller en herrmiddag men vill slippa stå i köket. Då löser jag problemet år dig. Läs mer här

Ingredienser till ca 25 kex

  •  100 g färskriven parmesanost
  • 120 g mjöl
  • 100 g smör
  • riven muskotnöt
  • 1 nypa cayennepeppar
  • 10 g havssalt
  • 1 msk vatten
  • torkad rosmarin och timjan till garnering

Blanda samtliga ingredienser i en matberedare. Rulla smördegen till en rulle med ca 3 cm i diameter. Rulla degen i de torkade kryddorna. Lägg degen på ett fat och ställ in i kylen 30 minuter. Sätt ugnen på 180 grader. Skär tunna skivor och lägg på en plåt Grädda mitt ugn ca 8 minuter. Serveras som de är eller med en god ost och tomatmarmelad.

 

 

Parmesankex1-1

Tags

Lämna ett svar

Your email address will not be published.