Pasta med Pepparsalami…

Äntligen lite matlagning igen. 🙂 Ursäkta mitt uppehåll men jag har varit på vift varje helg och har inte fått mycket gjort hemma. Idag hade vi nätverkande sopplunch på jobbet, som vi har varje torsdag. Jag lagar soppa en gång i månaden men idag kom den från Scandic hotel och det blev en god löksoppa. Det är ju inte mycket till mat så jag var vrålhungrig när jag kom hem. Det var bara att dyka in i kylen och se vad jag kunde slänga ihop för jag orkade inte åka och handla. I kylen hade jag mina goda salamikorvar kvar som jag köpte på matmässan i september. Det fick helt enkelt blir en ny pastarätt med pepparsalami och den blev smarrig. En lätt pastarätt som bara tog 20 minuter att laga. Perfekt efter en hektisk arbetsdag. 🙂 Fler av mina goda pastarecept hittar du här!

Ingredienser till 2 personer

 • 100 g pepparsalami
 • 1 skivad solo vitlök
 • 1 grovt riven morot
 • 1 dl finstrimlad purjolök
 • 4 blad romansallad
 • Skal från ½ citron
 • 1 skvätt vit balsamvinäger
 • 1 dl grädde
 • Salt
 • svartpeppar
 • smör

Koka pastan. Skär salamin i bitar. Fräs vitlök, morot och purjo i smör tills den blir mjuk men utan att få färg. Tillsätt rivet citronskal och vinäger. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt salamin och låt stekas några minuter. Slå på grädden och låta koka in till hälften. Häll av pastan och ös ner den i pastasåsen. Servera direkt.

Pepparsalamipasta1-1

 

Tags

Lämna ett svar

Your email address will not be published.