Fish´n Chips med Remouladsås…

Denna helgen blir en ren vilohelg efter full aktivitet hela sommaren och våren. Ska bli skönt att bara slappa en hel helg och äta en massa god mat. 🙂 Mannen har bestämt hela helgens meny och det är jag glad för då det är lite idétorka ibland. Vi började med Fish´n Chips i fredags och jag gjorde allt från grunden. Mina pommes frites började jag förbereda redan i torsdags då de kräver en hel del innan tillagning för att få det perfekta resultatet och de blev verkligen PERFEKTA!!! 🙂 Så bra att jag inte kommer avslöja receptet. Jag köpte kolja i fiskbilen, vilket gubben rekommenderade när jag sa att jag skulle laga fish´n chips. Den kletade jag in i en god frityrsmet, smaksatt med öl och lime och avslutningsvis rörde jag ihop en jättegod remouladsås. Ojoj, va gott allt blev!! Resten av helgen blir det husmanskost. Just nu står oxbringan på spisen och recept på detta kommer snart. Ha en skön helg alla matglada! 🙂

Ingredienser till 4 portioner

 • 500 g färsk koljafilé
 • Frityrsmet
 • 2 dl mjöl
 • 1 msk maizena
 • 1 tsk bakpulver
 • 1 dl öl
 • saften från 2 st lime
 • salt
 • peppar
 • hackad dill
 • 4 dl olja till fritering
 • Remouladsås
 • 4 msk Hellmann´s majjonnäs
 • 1 msk creme fraiche
 • 1 msk dijonsenap
 • 1-2 dl hackad inlagd gurka
 • 1 riven morot
 • 1 msk hackad kapris
 • hackad dill
 • några stänk worchestire sauce
 • curry
 • 1 tsk Alpnaering vitlökskrydda 
 • salt
 • peppar
 • Tillbehör
 • Pommes frites
 • citron
 • dill
 1. Blanda allt till remouladen och låt stå i kylen medan du lagar fisken.
 2. Skär fisken i önskad storlek.
 3. Blanda mjöl, maizena och bakpulver i en skål.
 4. Blanda öl med limesaft och hackad dill.
 5. Smaka av med salt och peppar.
 6. Häll ner ölblandningen i mjölet och rör om till en smet. Låt stå i 20 min så den sväller.
 7. Vänd fisken i mjöl innan du vänder ner den i frityrsmeten.
 8. Det är kladdigt med det ska det vara.
 9. Värm upp oljan i en kastrull med höga kanter.
 10. Fritera fisken ca 5 min eller tills den fått en fin och krispig yta.
 11. Ta upp fisken med en hålslev och lägg den på galler medan du friterar resten.
 12. Servera med pommes frites, remouladsås och en citronskiva.

Fishnchips1-1 Fishnchips2-1 Fishnchips4-1

 

 

 

Tags

Lämna ett svar

Your email address will not be published.