Gulaschsoppa på Köttfärs…

När vi var i Budapest i somras köpte jag med mig en god paprikakryddan som de använder i sin Ungerska Gulasch. 🙂 Den är jättestark men smakrik. I morgon är det dags för Telekonsults nätverkande sopplunch igen, som vi har varje torsdag. En gång i månaden lagar jag soppan och i morgon ska jag bjuda på en het gulaschsoppa.

Köttfärs gör det enklare

I stället för högrev som det egentligen ska vara i en Gulasch gjorde jag den på blandfärs, vilket blir enklare eftersom jag lagar till ca 30 personer inför morgondagen. I min gulasch har jag även i selleri, vilket jag tycker ger en god smak i soppor och grytor. Ett tips när du köper selleri är att ta vara på bladen. De funkar bra som en smaksättare så hacka bladen och frys in. Godast blir den att laga dagen innan så smakerna får dra till sig över natten.

Recept

Ingredienser till 4 portioner   Tid: ca 1 timma

 • 500 g blandfärs
 • 1 gul lök
 • 1 solo vitlök
 • 1 röd chilifrukt
 • 2 burkar krossade tomater
 • 1 liter vatten
 • några stänk balsamvinäger
 • 3 msk Heinz chilisås
 • 4 potatisar
 • 1 stjälk selleri
 • 1 röd spetspaprika
 • köttbuljong efter smak
 • salt
 • kummin efter smak
 • svartpeppar efter smak
 • paprikakrydda efter smak (stark)
 • smör

Gör så här

 1. Skär grönsakerna i jämstora bitar och potatisen i tärningar.
 2. Fräs lök, vitlök och chili i smör utan att få färg.
 3. Tillsätt färsen och stek tills den är genomstekt.
 4. Häll på tomater, vatten, chilisås och vinäger.
 5. Koka upp och tillsätt kryddorna.
 6. Tillsätt selleri, paprika och potatis och koka på svag värme ca 25 minuter.
 7. Smaka av ofta.
 8. Låt svalna innan servering.
 9. Servera med ett färskt bröd.

Fler av mina goda sopprecept hittar ni här!

Gulaschsoppa2-1 Gulaschsoppa3-1

Lämna ett svar

Your email address will not be published.