Flygande Jacob med Hetta…

Flygande Jacob är en sån där rätt jag åt hemma mycket som liten och jag har alltid älskat den. 🙂 Jag föredrar dock att låta både banan och nötter gå vid sidan om och inte i ugnen. Igår var en perfekt dag att laga Flygande Jacob och jag var lite lat så jag köpte en färdig grillad kyckling så rätten blev klar på mindre än 30 minuter. 🙂 I stället för jordnötter valde jag naturella cashewnötter, vilka är nyttigare och väldans goda. jag spetsade även till chilisåsen med lite Sambal Oelek för att få lite mer sting i den. Det ska bli gott att ha med sig detta i matlådan denna veckan.

Ingredienser till 4 portioner

 • 1 grillad kyckling
 • 1 pkt bacon
 • 3 dl grädde
 • 4 msk Heinz chilisås
 • 2 tsk Sambal Oelek
 • Riven ost
 • 1 banan
 • Cashewnötter
 • Tillbehör
 • Ris
 • Sallad
 1. Sätt ugnen på 200 grader.
 2. Skär köttet i mindre bitar och lägg i botten på en ugnsfast form.
 3. Stek finstrimlat bacon och lägg över kycklingen.
 4. Vispa, grädde, chilisås och Sambal.
 5. Bred över grädden över kycklingen och toppa med riven ost.
 6. Gratinera ca 20 minuter i ugn eller tills grädden börjat puttra och osten fått lite färg.
 7. Servera med ris, skivad banan, nötter och en grön sallad.

Flygandejacob3-1 Flygandejacob4-1

 

 

 

Tags

Lämna ett svar

Your email address will not be published.