Flygande Jacob med Hetta…
Flygande Jacob är en sån där rätt jag åt hemma mycket som liten och jag har alltid älskat den. 🙂 Jag föredrar dock att låta både banan och nötter gå vid sidan om och inte i ugnen. Igår var en perfekt dag att laga Flygande Jacob och jag var lite lat så jag köpte en färdig grillad kyckling så rätten blev klar på mindre än 30 minuter. 🙂 I stället för jordnötter valde jag naturella cashewnötter, vilka är nyttigare och väldans goda. jag spetsade även till chilisåsen med lite Sambal Oelek för att få lite mer sting i den. Det ska bli gott att ha med sig detta i matlådan denna veckan.
Ingredienser till 4 portioner
- 1 grillad kyckling
- 1 pkt bacon
- 3 dl grädde
- 4 msk Heinz chilisås
- 2 tsk Sambal Oelek
- Riven ost
- 1 banan
- Cashewnötter
- Tillbehör
- Ris
- Sallad
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skär köttet i mindre bitar och lägg i botten på en ugnsfast form.
- Stek finstrimlat bacon och lägg över kycklingen.
- Vispa, grädde, chilisås och Sambal.
- Bred över grädden över kycklingen och toppa med riven ost.
- Gratinera ca 20 minuter i ugn eller tills grädden börjat puttra och osten fått lite färg.
- Servera med ris, skivad banan, nötter och en grön sallad.