Carbonara med Tryffelsalami…

För två veckor sedan var det Matmässa i Växjö. En strålande septemberhelg och stan fylldes med ca 60 000 besökare som ville ta del av all mat som utställare från våra svenska gårdar runt om i landet sålde. Växjö blev dessutom utsedd till årets Matlandethuvudstad 2014. 🙂 Matmässan kom till stan för första gången 2011 och lockar folk från olika håll för att uppleva närproducerad mat, få inspiration, gå på seminarier och lyssna på debatter under tre dagar. En av mina bekanta som jobbar för Mat och Vänner ställde ut och bjöd på smakprov av italiensk olivolja och salami. Jag köpte tre salami av honom, en tryffelsalami, en pepparsalami och en fänkålssalami. Alla tre var jättegoda och i går lagade jag en Carbonara på tryffelsalami till middag. Enkelt och jättegott, precis som Carbonara ska vara. 🙂

Ingredienser till 2 personer

  • 140 g tryffelsalami
  • 1 solo vitlök
  • 1 gul lök
  • 3 dl grädde
  • svartpeppar
  • salt
  • några droppar tryffelolja
  • Parmesanost

Skär salamin i stavar. Skär lök och vitlök. Fräs alltsammans i olivolja och smör utan att få färg. Tillsätt grädden och sjud tills den blivit krämig. Smaka av med svartpeppar och salt. Droppa i lite tryffelolja precis innan servering. Servera med pasta, riven parmesan och en äggula.

Tryffelsalami1-1Tryffelsalami2-1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tags

Lämna ett svar

Your email address will not be published.