Fläskfilélåda med Sambal Oeleksås…


Nu ska jag lära mig att baka surdegsbröd. 🙂 En bekant kom förbi med en burk surdeg idag som jag nu ska mata några dagar för att kunna baka ett fint bröd. Det ska bli roligt att testa och jag tror det låter krångligare än det är, hoppas jag i alla fall. Mer om detta kommer senare. I helgen var det full fart med våra vänner så någon mat har jag hunnit laga men igår på valdagen lagade jag en ny god fläskfilélåda som jag serverade med goda ugnsstekta delikatesspotatisar och en fräsch sallad. Såsen är smaksatt med soja och Sambal Oelek vilket ger en god smak och lite hetta. Detta var en rätt jag verkligen längtat efter och den går snabbt att laga. Den är dessutom perfekt att förbereda. 🙂

Ingredienser till 4 personer   Tid: ca 40 min

 • 600 g fläskfilé
 • 1 nät steklök
 • 1 knippe grön sparris
 • 150 g champinjoner
 • Sås
 • 1 dl steksky
 • 1,5 dl smetana (syrad grädde)
 • 3 dl grädde
 • 2 tsk Sambal Oelek
 • 1 msk kinesisk soja
 • salt
 • peppar
 • lite socker
 • Tillbehör
 • Ugnsstekt delikatesspotatis
 • sallad
 1. Sätt ugnen på 200 grader.
 2. Skär fläskfilén i centimetertjocka skivor.
 3. Salta och peppra och bryn dem i smör.
 4. Lägg över köttet i en ugnsfast form.
 5. Deglasera pannan med 1 dl vatten och spara stekskyn.
 6. Skär svampen och låt den svettas ur helt i en torr panna.
 7. Stek lök och sparris i smör utan att få färg.
 8. Lägg svamp, lök och sparrisen över köttet och gör såsen.
 9. Häll till sist över såsen och ställ in formen i ugnen ca 15 minuter.
 10. Servera med potatis i någon form och en fräsch sallad.

Fläskfilélåda4-1Fläskfilélåda1-1

Tags

Lämna ett svar

Your email address will not be published.