Rullader med Serranoskinka, Senap och Ost…

I helgen åkte vi till Dansjö Gård som ligger utanför Växjö. De producerar mjölk och andra mejeriprodukter samt säljer kött från den egna gården. Även om prislappen är lite högre än i affärerna så kan du vara säker på att du får ett kanonbra kött. 🙂 Vi köpte både Entrecote och innanlår. Entrecoten kom från ett ungdjur och hade hängmörats en tid och jag kan nog säga att jag aldrig ätit en bättre bit entrecote. Ljusrosa inuti och mört som attan. Jag stekte biffarna i ett grilljärn med bara salt och peppar och sen fick det vila medan jag gjorde egna pommes frites och en klassisk bearnaisesås. En sån simpel rätt och bland det godaste jag vet. 🙂 Av innanlåret lagade jag rullader som jag fyllde med lite gott sen fick de stå och dra sig i den goda såsen till söndagen. Det jag älskar med att hösten är här är att jag äntligen får börja laga husman och rustik mat igen. Som jag längtat! 🙂

Ingredienser till 2 personer

 • 6 tunna skivor innanlår
 • 6 skivor Serranoskinka
 • Dijonsenap
 • 6 tomatklyftor
 • 12 basilikablad
 • 6 ostskivor
 • Sås
 • 1 dl steksky
 • 3 dl grädde
 • 1 msk dijonsenap
 • 2 msk sherry
 • soja
 • salt
 • peppar
 • lite socker
 1. Banka ut köttet.
 2. Bred på dijonsenap. Lägg på en skiva serranoskinka, följt av ost, tomat och basilika.
 3. Rulla ihop och trä rulladerna på ett spett så att de håller sig stängda när du steker dem.
 4. Bryn dem runt om i smör. Salt och peppra.
 5. Lägg rulladerna på ett fat och deglasera pannan med 1 dl vatten.
 6. Häll på grädde och smaksätt såsen med resten.
 7. Lägg tillbaka köttet och låt sjuda under lock i 60 minuter. Servera med kokt ris och en fräsch sallad.

Rullad1-1

 

Lämna ett svar

Your email address will not be published.