Fläskpytt i Panna med Spagetti…

Idag blev det kylskåpsrens och det resulterade i en ny god pastarätt med lite inspiration från en av våra middagar vi lagade på Sweden Rock Festival. Med två paket varmrökt sidfläsk kan man åstadkomma ganska mycket och det behöver inte alltid resultera i en Carbonara, även om det är ljuvligt gott. 🙂 Lök och vitlök finns alltid i mitt skafferi, lime likaså. Sallad funkar ockås att slänga ner i pannan och numera köper jag romansallad som jag tycker är en väldans god sallad om man strimlar den fint. Med dessa ingredienser och lite god kryddning blev detta en jättegod fläskpytt som jag serverade med spagetti och riven parmesanost. På 15 minuter är denna enkla men jättegoda pastarätt klar. Det ni! 🙂

Ingredienser till 2 personer

 • 400 g varmrökt sidfläsk
 • 1 gul lök
 • 1 stor solo vitlök (alt 3 klyftor)
 • 6 blad romansallad
 • 1 näve basilikablad
 • rivet skal från 1 lime
 • 2 msk smetana (syrad grädde)
 • några stänk vit balsamvinäger
 • salt
 • peppar
 • lite socker
 • smör

Skär fläsket i tärningar. Skär lök och vitlök i tunna strimlor. Skär sallad och basilika fint. Stek fläsket hastigt i lite smör. Tillsätt lök, vitlök, limeskal, vinäger och peppar. Låt steka några minuter till innan du tillsätter sallad och basilika. Stek en minut till. Häll i smetana och låt koka in något. Smaka av med salt och ev lite socker. Servera med spagetti och riven parmesanost.

Fläskpytt2-1 Fläskpytt3-1

Tags

Lämna ett svar

Your email address will not be published.