Tonfiskfilé med Grön Sallad…

Jag vet inte varför jag tycker det är så vackert med en helt grön sallad? Kanske är det för att grönt är skönt som ordspråket säger? Gröna blad sägs dessutom vara de nyttigaste att äta bland alla grönsaker då de innehåller många bra näringsämnen. Att grönsaker är nyttigt det vet ju alla men bäst är väl ändå att variera så man får i sig av allt. Om jag fick en sådan här sallad ute på restaurang hade jag jublat. 🙂 Nu säger jag inte att salladerna är dåliga ute men ibland kan de vara lite tråkiga och framför allt dressingarna man får.

Jag älskar tonfisk i alla former men äter oftast den konserverade varianten eller när jag äter sushi. För någon vecka sedan hittade jag en marinerad vit tonfiskfilé i glasburk på Lidl som råkar vara en av mina favoritaffärer. Jag gillar deras tillfälliga varor som är på besök och ofta är det då med lite olika tema, denna gången spanskt. Det är precis så här jag vill ha min tonfisk på burk. I Spanien vimlar det av olika sorters tonfisk i affärerna och dessutom med olika sorters smaksättningar. Jag tycker det är synd att inte våra svenska livsmedelsbutiken kan få in lite fler sorter i sina sortiment…men Lidl kan ibland! 🙂

Recept

Ingredienser till 4 portioner

 • 280 g tonfiskfilé i burk
 • 1 Romansalladshuvud
 • 2 salladslökar
 • 1/2 gurka
 • 1 dl frysta gröna små ärtor (Findus)
 • 1 grön paprika
 • Dressing
 • 1 dl rapsolja
 • 1 msk vit balsamvinäger
 • 2 tsk dijonsenap
 • 1 tsk Alpnaering vitlökskrydda
 • lite salt
 • Tillbehör
 • 4 medium kokta ägg
 • Ciabatta och smör

Gör så här

 1. Vispa ihop allt till dressingen.
 2. Tina ärtorna genom att blötlägga dem.
 3. Hacka sallad, salladslök, gurka och paprika.
 4. Lägg ner allt i dressingen och rör om väl.
 5. Koka äggen och hacka grönsakerna och skär i halvor.
 6. Servera salladen med hela tonfiskbitar, ägg och rostad Ciabatta.

Tonfisk3-1 Tonfisk4-1

 

 

Tags

Lämna ett svar

Your email address will not be published.