Pastasallad med Bea-dressing och Kyckling…

Jag har nog aldrig varit så nyttig som denna veckan då jag bara ätit sallader, både till lunch och kvällsmat. 🙂 Precis som pajer kan man mixa i all oändlighet så varför köra på det traditionella hela tiden? Min sallads-tema-vecka fortsätter alltså. 🙂 Igår komponerade jag ihop en ny pastasallad och till den stekte jag färsk kycklinglårfilé. Jag tycker den delen på kycklingen är godare än filén eftersom den inte blir så torr. Jag kryddade den med en god kryddblandning jag hade innan jag stekte den hastigt i ett hett grilljärn så den fick en fin grillyta. Därefter efterstekte jag den under lock så den blev helt genomstekt men utan att bli torr. Skyn deglaserade jag ur pannan vilken gav en underbar skysås och i den fick kycklingen vila medan jag fortsatte med resten. Salladen blandade jag med en senapsdressing som påminner lite om en bearnaise vilket gjorde att salladen blev krämig och himmelsk gott. 🙂

Recept

Ingredienser till 4 portioner

 • 600 g kycklinglårfilé
 • 1 stort huvud romansallad
 • 2 dl Zeta Strozzapreti pasta
 • 1 salladslök med stjälk
 • 1 pkt bacon
 • Stark ost i kuber
 • Bea-dressing
 • 1 msk creme fraiche
 • 1 msk dijonsenap
 • 2 tsk vit balsamvinäger
 • 1 tsk Alpnaering vitlökskrydda
 • färsk eller torkad dragon
 • 1 dl rapsolja
 • salt
 • lite socker

Gör så här

 1. Koka pastan.
 2. Dela lårfiléerna och krydda dem. Stek dem i ett grilljärn med olivolja.
 3. När du fått en fin grillyta, sänk värmen, lägg på ett lock och efterstek några minuter tills de är genomstekta. Det går ganska fort för bitarna är inte så tjocka. Lägg kycklingen i folie.
 4. Deglasera pannan med 1 dl vatten och häll skyn över kycklingen och låt den vila medan du gör dressingen.
 5. Blanda creme fraiche, senap, vitlökskrydda och dragon.
 6. Häll i oljan i en fin stråle samtidigt som du vispar så dressingen får en krämig konsistens. Smaka av med salt och lite socker.
 7. Skär bacon fint och knaper stek i en panna.
 8. Skölj grönsakerna och strimla sallad och lök fint.
 9. Skär osten i små kuber.
 10. Blanda salladen med ost och bacon.
 11. Häll i dressingen och blanda väl.
 12. Servera med kycklingen och rostad Ciabatta. Njut! 🙂

Beasallad1-1 Beasallad2-1 Beasallad3-1

Tags

2 kommentarer

Lämna ett svar

Your email address will not be published.