Pestosallad med Serranoskinka…

Jag kör vidare på temat sallad och kommer göra hela veckan pga det fina vädret. 🙂 Det är alltid kul att hitta på nya recept och ikväll kom jag på ett nytt. Med tanke på att min basilika håller på att få värmeslag i köket, passade det bra att göra en god pestosallad. Man kan ju köpa färdig pesto men jag gör alltid min egna. 🙂 Det är enkelt, går jättefort och den blir hästlängder godare än en köpt pesto. När vi var på Hawaii åt vi ofta Caprese sallad som innehåller pesto, tomater och mozzarella så lite av inspirationen till denna salladen kommer därifrån. Mums va gott det blev! 🙂

Ingredienser till 4 portioner

 • Pesto
 • 1 kruka basilika
 • 1 solo vitlök
 • 20 gr parmesanost
 • 1 msk pinjenötter
 • 2-3 msk olivolja (min favorit är Togora Olivolja)
 • salt
 • peppar
 • Salladen
 • 2 dl Zeta Strozzapreti pasta
 • 1 stort huvud romansallad
 • 2 stänger salladslök
 • 4 scharlottenlökar
 • 1 liten bit purjolök
 • 12 cocktailtomater på kvist
 • 125 g mozzarellaost
 • 8 skivor Serranoskinka
 • 1 bit gurka

Mixa basilika, vitlök, parmesan och pinjenötter fint. Tillsätt olivolja och smaka av med salt och peppar. Koka pastan. Skölj salladen och skär den fint. Dela tomaterna. Strimla löken. Skala och kär bort kärnhuset på gurkan och skär den i fina bitar. Blanda alla grönsaker med pastan. Tillsätt mozzarella och pesto. Blanda väl. Garnera med Serranoskinka. Servera med rostat ciabatta.

Pestosallad-1 Pestosallad1-1 Pestosallad3-1

Tags

Lämna ett svar

Your email address will not be published.