Västkustsallad med Räkor…

Nu blir det ännu mer sallad för det känns som det är det enda man är sugen på i värmen men som dessutom är gott och nyttigt. 🙂 Detta är en klassiker som min mamma brukade göra när jag var liten, som vi ofta åt på fredags kvällarna framför tv:n och vi kallar den för västkustsallad. 🙂 Den kanske inte ser ut som den västkustsallad du just tänker på men det är i alla fall en härlig grön sallad men en mild dressing som fått smak av vitlök och purjolök som tillsammans med tomat, gurka, ärtor och räkor blir sååå god. Vill man ha mer kött i den kan man tillsätta hackade crabsticks, som egentligen inte består av krabba utan av malen vit fisk med krabbsmak. Jag uteslöt dock detta. 🙂

Ingredienser till 4 personer

 • 380 g skalade räkor i glasburk
 • 1 stort huvud romansallad
 • 8 mellanstora cocktailtomater
 • 1/2 gurka
 • 2 dl Findus frysta gröna ärtor
 • 1 liten purjolök
 • 1 liten solo vitlök (2 klyftor)
 • 2 msk olivolja (rekommenderar Togora Olivolja som är min favorit)
 • ca 1 msk vit balsamvinäger
 • salt
 • peppar
 • Tillbehör
 • 4 medium kokta ägg (10 min på induktionsspis)
 • 8 skivor rostat ciabatta

Blanda olivolja och vinäger. Smaka av med salt och peppar. Hacka vitlök och strimla purjolöken och lägg ner i dressingen. Låt står ca 20 minuter medan du skär sallad, tomat och gurka. Koka äggen. Lägg ärtorna i blöt tills de tinat. Vänd ner allt i salladen tillsammans med räkorna och blanda väl. Servera med rostat ciabatta och smör.

Räksallad3-1 Räksallad4-1

 

 

 

Tags

Lämna ett svar

Your email address will not be published.