Melonsallad med Serranoskinka…

Sommar, sommar, sommar! Vilket underbart väder och jag kan bara gratulerar alla som har semester och får njuta av värmen. Även om jag jobbar så är det fantastiska kvällar att komma hem till och helgen som gick spenderade jag på västkusten så jag fick en stor dos av sol och bad. 🙂 Nu på sommaren äter jag jättemycket sallad och det kan bli både till lunch och kvällsmat vissa dagar. Ikväll lagade jag en fräsch melonsallad med smak av lime. Jag lät marinera löken i olivolja och limesaft i en dryg halvtimma. På så sätt blir löken mjuk och mildare än om man lägger i den rå direkt i salladen. Sen toppade jag salladen med några skivor Serranoskinka, rostade pinjenötter och parmesanost. En härlig sallad som passade perfekt denna ljuva sommarkväll. 🙂

Ingredienser till 4 personer

 • 1 stort huvud romansallad
 • 1 röd lök
 • 2 stänger salladslök
 • 1/2 honungsmelon eller galiamelon
 • 2 msk olivolja
 • saft och ska från 1 lime
 • salt
 • peppar
 • socker
 • Tillbehör
 • 12 skivor serranoskinka
 • 2 msk pinjenötter
 • parmesanost

Blanda olivolja med limesaft och rivet limeskal. Smaka av med salt, peppar och socker. Strimla rödlök och salladslök fint. Lägg ner löken i dressingen och låt marineras ca 30 minuter. Skölj och skär salladen fint. Skär melonen i mindre bitar. Blanda ner sallad och melon i lökblandningen och blanda väl. Rosta pinjenötterna i en torr panna. Servera salladen med Serranoskinka, skuren parmesanost. Garnera med pinjenötterna.

Melonsallad1-1 Melonsallad3-1

Tags

Lämna ett svar

Your email address will not be published.