Rödbetspaj med Chevre och Ruccola…

Pajdrottningen är i farten igen och ikväll lagade jag en helt ny paj som jag komponerade ihop på vägen hem från jobbet. 🙂 Jag hade bestämt mig för att laga en chevrepaj men jag ville göra en ny variant och när jag var i affären slog det mig att jag hade rödbetor kvar sedan jag gjorde min rustika kyckling med rotfrukter så vad passade bättre än att laga en rödbetspaj. Inspirationen fick jag från en förrätt jag åt på Restaurang Aptit för några år sedan med rödbetor, ruccola, chevre, pinjenötter och lite honung ovanpå. Så blev det och det resulterade i en helt underbar paj. 🙂

Recept

Ingredienser till 1 normalstor paj

 • Pajdeg
 • 2,5 dl mjöl
 • 100 g smör
 • 1/2 dl vatten
 • Fyllning
 • 3 st rödbetor (förkokta i klyftor 10 minuter)
 • 1 påse ruccolasallad
 • 150 g chévre
 • 200 g cheddarost
 • Äggstanning
 • 3 ägg
 • 1,5 dl grädde
 • 1,5 dl mjölk
 • salt
 • peppar
 • Topping
 • Rostade pinjenötter
 • Flytande honung

Gör så här

 1. Sätt ugnen på 200 grader.
 2. Kör degen enklast i en matberedare.
 3. Skär rödbetorna i 1 cm tjocka klyftor och koka dem i vatten 10 minuter.
 4. Förgrädda pajskalet 15 minuter.
 5. Ta ut pajen och fyll med ruccolasallad i botten och fördela ut rödbetor och getost ovanpå.
 6. Toppa med riven cheddarost och häll till sist över äggstanningen.
 7. Grädda mitt i ugnen 20-30 minuter eller tills pajen stannat.
 8. Låt svalna.
 9. Rosta pinjenötter i en torr panna och strö över pajen samt ringla över honung.

Rödbetspaj5-1 Rödbetspaj3-1Rödbetspaj1-1

Tags

Lämna ett svar

Your email address will not be published.