Torsk i Foliepaket med Brynt Smör…

Äntligen lite fisk i helgen! 🙂 Jag säger varje år att jag ska laga mer fisk på sommaren men löftet infrias aldrig fast nu ska det bli ändring på det. När vi reser utomlands ser jag till att äta mycket fisk och vad är bättre än en hel färsk fisk rakt på grillen. 🙂 I helgen lagade jag torsk i foliepaket med brynt smör och stekt färsk potatis. För att lyxa till det lite extra grillade jag även några pilgrimsmusslor och kungsräkor. Jösses va gott det blev, rena smaker och lätt mat. Inspirationen kom från veckans besök på Karma där jag beställde torskrygg. Jag bjöd hem min väninna som sällan äter fisk men som tyckte det var supergott. 🙂 Fler av mina goda fiskrecept hittar ni här!

Ingredienser till en person

 • 200 g färsk torskrygg
 • 4 stjälkar dill
 • 4 stjälkar färsk timjan
 • 1 halv solovitlök
 • 1 salladslök
 • 1 schalottenlök
 • 1 bit fänkål
 • 1 tsk pressad limesaft
 • Togora olivolja
 • smörklickar
 • Tillbehör
 • Brynt smör
 • färsk potatis
 • salt
 • peppar

Värm grillen till ca 200 grader. Skär grönsakerna i strimlor. Lägg kryddor och grönsaker direkt på en bit folie. Ringla över olivolja och limesaft. Lägg fisken ovanpå. Förslut foliepaketet och lägg på grillen i ca 12 minuter. Servera med brynt smör och stekt färsk potatis. Salta och peppra efter smak.

Torskifolie1-1 Torskifolie2-1 Torskifolie4-1

 

 

 

Tags

Lämna ett svar

Your email address will not be published.