Chilipaj med Köttfärs och Paprika…
Vad tror ni jag lagade i veckan? Jo, en paj och denna gången en helt ny komponerad chilipaj med köttfärs och paprika som blev jättesmarrig. Vissa kallar mig pajdrottningen och det kanske kan stämma in lite för jag älskar att laga paj men framför allt att äta paj. Extra roligt är det när jag hittar på nya pajrecept och jag har många i min samling men alla finns inte på bloggen ännu, men kommer med tiden, så håll ut.
Recept
Ingredienser till 1 normalstor paj
- Pajdeg
- 2,5 dl mjöl
- 100 g smör
- 1 ägg
- Fyllning
- 500 g blandfärs
- 1 gul lök
- 1 stor solo vitlök (4 klyftor)
- 1-2 röda chilifrukter (beroende på hettan man vill ha)
- 1 dl rött vin
- 1 dl vatten
- 1 dl Heinz chilisås
- kikkomansoja efter smak
- 1 röd paprika
- 1 grön paprika
- 1 gul paprika
- pimentokrydda
- salt
- peppar
- smör
- Äggstanning
- 2 ägg
- 2 dl mjölk
- salt
- peppar
- Topping
- Riven stark ost
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader varmluft.
- Gör pajdegen enklast i en matberedare.
- Kavla ut degen och lägg i en pajform.
- Förgrädda pajskalet i 10 minuter.
- Fräs färs med hackad lök och vitlök.
- Tillsätt vinet och låt koka in.
- Tillsätt vatten, soja och chilisås.
- Hacka paprikan i små tärningar och häll ner i färsen. Låt allt puttra i ca 20 minuter eller tills vätskan kokat in. Smaka av med salt och peppar.
- Fyll pajskalet med köttfärsen.
- Toppa med stark ost och häll över äggstanningen.
- Grädda i mitten av ugnen ca 25 minuter eller tills pajen ”stannat” och fått fin färg.
- Servera med en härlig naturell sallad.
Fler av mina goda pajer hittar du här!