Varm Potatissallad med Fläsk…

Sommaren betyder enkel och lätt mat och idag lagade jag en god varm potatissallad till fläskytterfilén jag grillade. Denna potatissallad är kanon att ha både till grillad fisk, kyckling eller kött och den går jättesnabbt att laga till och det passade bra idag när man bara ville slappa. 🙂 I stället för att göra en dressing till potatisen steker jag den i fettet från fläsket och med lite smör vilket gör den saftig tillsammans med alla grönsaker. Sen kan man ju alltid ha en kall sås vid sidan om, vilket oxå är gott. Sommarmat när den är som bäst, nu väntar vi bara på att den riktiga sommaren ska komma tillbaka igen. 🙂

Ingredienser till 4 portioner

 • Kokt Färskpotatis
 • 140 g rökt sidfläsk i tärningar
 • 1 grön paprika
 • 1 stor gul lök
 • 1 stor solo vitlök (4 klyftor)
 • 120 g fint skuren isbergssallad
 • persilja
 • 1 skvätt vit balsamvinäger
 • salt
 • peppar
 • smör

Borsta potatisen och koka den klart. Ånga av och låt svalna något. Stek fläsket. Släng i en klick smör och tillsätt strimlad lök, vitlök och paprika. Låt steka några minuter. Tillsätt sallad och vinäger. Rör om tills salladen mjuknat. Häll till sist i potatisen och stek allt tillsammans några minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera med något grillat.

varmPotatissallad3-1varmPotatissallad2-1

 

 

Tags

Lämna ett svar

Your email address will not be published.