Kalkonpaj med Lök och Stark Ost…

Midsommar är över och vi hade en toppendag med våra vänner i Växjö. Solen strålade hela dagen så vi hade aktivitet ute hela tiden. God sill, gott grillat till kvällen och dricka därtill gjorde dagen fulländad. 🙂 Tack Åsa och Magnus för en superkul Midsommar och en väl ordnad fest. Det spöregnade på lördagen så därför fanns all anledning till att ligga i soffan och lata sig. Jag hade massor av kalkon pålägg i kylen så jag slängde ihop en god kalkonpaj med en fräsch sallad och senapsdressing till. Det smakade himlans gott en slapp dag som denna. 🙂 Denna veckan är det dags för en minisemester på 4 dagar och ett nytt matäventyr väntar mig så håll till godo tills dess.

Recept

Ingredienser till 1 paj

  • Pajdeg
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 100 g smör
  • 1 ägg
  • Fyllning
  • 400 g rökt kalkon
  • 1 stor gul lök
  • 2 dl hackad purjolök
  • 300 g stark prästost
  • Äggstanning
  • 3 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl grädde
  • 2 tsk Aplnaering vitlökskrydda
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Gör pajdegen och förgrädda pajskalet 10 minuter.
  3. Skär kalkon, lök och riv osten grovt.
  4. Fyll pajskalet med hälften av osten i botten, följt av kalkon och lök.
  5. Toppa med resten av osten och häll över äggstanningen.
  6. Grädda mitt i ugn ca 30 minuter eller tills pajen stannat och fått en fin färg.
  7. Servera med en fräsch sallad.

Kalkonpaj1-1

Tags

2 kommentarer

Lämna ett svar

Your email address will not be published.