Tzatziki – En Äkta Grekisk Sådan…

Idag hade vi vår sista nätverkande sopplunch på jobbet innan sommaruppehållet men i stället för soppa som man inte är så sugen på så här års bjöd jag på en stor härlig sallad. Det kom många gäster, vilket jag inte trodde eftersom det är midsommar i morgon så all sallad gick faktiskt nästan åt, även Tzatzikin. 🙂 Salladen gick lite i grekisk stil med ljusgrön paprika, fetaost, fina tomater, rödlök och en krämig Tzatziki vid sidan om. Till salladen hade jag grillat kycklingfilé som jag strimlat i fina bitar och för de som ville ha pasta i sin sallad kunde få det och slutligen ett gott grekiskt lantbröd med smör till. Kan det bli mer somrigt?

Ingredienser till en stor skål

Skala gurkan och skär ut kärnhuset. Riv den grovt och lägg i en skål. Salta gurkan så den vattnas ur. Sila yoghurten genom ett kaffefilter så den vattnas ur. Blanda yoghurt med vitlök, dill och vänd ner gurkan. Smaka av med salt peppar och olivolja. Servera tzatzikin till en grekisk sallad och med ett färskt grekiskt lantbröd.

Tzatziki3-1

 

Glad midsommar!! 🙂

Tags

Lämna ett svar

Your email address will not be published.