Ljummen Potatissallad och 5 olika Korvar…

Hemma igen efter en skön helg hos mina föräldrar. 🙂 Bilen gick som tåget hem med bra rockmusik i högtalarna av bl a MasterplanPretty Maids och Within Temptaition som är mina favoritband. 🙂 En vecka efter Sweden Rock Festival, kan jag inte sluta längta tillbaka till denna stora folkfest men det är bara till att stå ut och vänta 51 veckor till nästa festival. Eftersom jag älskar korv köpte jag med mig fem sorters korvar i den lilla charkbutiken som finns i Floda. En lammkorv, två olika salsiccia, en ostkorv och en vitlökskorv. Till dem lagade jag en ljummen potatissallad med lök och en örtdressing som blev kvällsmat idag. Gott och väldigt enkelt men det är ju det man vill ha nu på sommaren. Fler av mina goda sallader hittar du här!

Ingredienser till 4 portioner

  • 12 små färskpotatisar
  • 1 gul lök
  • Örtdressing
  • 2 tks vit balsamvinäger
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 dl rapsolja
  • 2 msk hackad dill
  • 2 tsk torkad dragon men ta helst färsk om du har
  • salt
  • lite socker

Dela potatisen i två delar. Koka i saltat vatten och låt ångas av när de är klara. Vispa ihop vinäger och senap. Häll i oljan i en fin stråle samtidigt som du vispar. Dressingen ska bli som majonnäs i konsistensen. Häll i örterna och smaka av med salt o lite socker. Låt stå och dra till sig smakerna. Skär löken i tunna skivor. Blanda potatis och lök. Slå på dressingen och rör om. Servera med korvarna och en god senap.

Potatissallad3-1

 

Tags

Lämna ett svar

Your email address will not be published.