Smörrebröd…

Då var en helt underbar och grymt rolig 4-dagars Sweden Rock Festival över. Det är mitt fjärde år på festivalen och jag är helt fast. 🙂 Även i år spelade massor av bra band och fyra av mina favoritband var där som jag är överlycklig att ha fått lyssna på live. Vädret, vännerna vi bott med, all musik och alla härliga människor man träffar slår det mesta på året och jag längtar redan till nästa års Sweden Rock. 🙂 Jag har faktiskt inte ätit mycket festivalmat utan vi lagade mycket mat i stugan som vi bodde i och det blev både gourmet och enklare rätter. Jag och en erfaren kock stod för matlagandet så jag fick med mig lite ny inspiration hem, vilket alltid är kul. 🙂 De senaste dagarna har jag bara lagat enkel mat på kvällarna eftersom det härliga vädret inte bidrar till annat. Igår gjorde jag goda småmackor med olika pålägg. Det blev fyra sorter med bl a ägg, räkor, pastej, ansjovis och rostbiff. Gott som attan till kvällskaffet. 🙂

Ingredienser till två personer ( 8 småmackor)

 • 8 skivor grovt bröd typ kavring
 • 6 Kokta ägg (58 grader)
 • 400 g färska räkor
 • dill
 • 1 burk Ansjovis
 • gräslök
 • Leverpastej
 • Inlagd gurka
 • 6 skivor rostbiff
 • salladsblad
 • Enkel Remoulad
 • 1 grovt riven morot
 • 1 dl hackad inlagd gurka
 • 1 msk dijonsenap
 • 2-3 msk majonnäs
 • curry efter smak
 • salt efter smak
 • Dijonmajonnäs
 • 1 msk dijonsenap
 • 1-2 msk majonnäs
 • 0,5 dl creme fraiche
 • salt
 • peppar

Blanda allt till remouladen och dijonmajonnäsen. Låt stå och dra till sig. Skär brödet. Skölj salladen. Lägg ett salladsblad på varje macka. Koka äggen medium (58 grader) så gulan är något krämig. Några ägg hackas och blandas med dijonmajonnäsen. Klipp ner gräslök i majonnäsen. Några ägg skärs i äggskärare och läggs på räkmackan med lite majonnäs. Garnera med dill. Lägg rostbiff med remoulad och pastej med saltgurka på de andra mackorna.

Småmacka5-1Småmacka3-1Småmacka2-1

 

 

 

Tags

Lämna ett svar

Your email address will not be published.